Országos Mentőszolgálat allergia kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokkoló esetről számolt be hivatalos Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat: egy 30 év körüli nő a múlt héten a barátnőjével találkozott az egyik Örs vezér téri bevásárlóközpont kávézójában, ahol majdnem megfulladt az általa rendelt karácsonyi italkülönlegességtől.

A hölgy nem tudta, hogy az ünnepi kávéspecialitás mogyoróval van ízesítve, melyre ő allergiás. Mikor kaparni kezdett a torka és furcsán érezte magát, rögtön felismerte a tüneteket.

„Pillanatok alatt kiütések jelentek meg a karján és légzési nehézség kezdett kialakulni nála, így az ÉletMentő okostelefonos alkalmazáson keresztül riasztotta mentőket. Mivel az előre kitöltött adatlapon szerepelt a mogyoróallergia és a pontos helyszínt is mutatta az applikáció, a mentésirányító azonnal riasztotta a legközelebbi esetkocsit, ami perceken belül a helyszínre ért.

Bajtársaink gyors és szakszerű ellátás után, végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a beteget. Mielőbbi felépülést kívánunk, a mentésben résztvevőknek gratulálunk!" – olvasható a bejegyzésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.