"Nem adtam fel!" - 19 évesen sztrókot kapott, most gyógyultan készül az olimpiára Zsolt

Pásztor Zsolt sztrók olimpia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pásztor Zsolt tinédzserként kapott sztrókot egy edzés utáni délelőttön az otthonában. Semmilyen előjele nem volt a szélütésnek, a fiú a barátnőjével chatelt a számítógép előtt, mikor egyszer csak lefordult a székről.

Zsolt a Borsnak mesélt a balesetről és a hosszú, küzdelmes rehabilitációról, melynek köszönhetően ma már szinte úgy él, mintha soha nem árnyékolta volna be életét a betegség. A sztrókot követő pillanatokra így emlékezett vissza:

A kistarcsai kórházban agyvérzéssel diagnosztizálták Zsoltot, ezután az Amerikai úti idegsebészetre szállították őt, ahol öt nap híján egy hónapot töltött, majd jött tizenegy hét a Rehabilitációs Intézetben.

Zsolt a gyógyulással párhuzamosan visszatért a küzdősportokhoz. Sztrókja után nemcsak szoftverfejlesztő informatikus képesítést szerzett, de jogosítványt is, és vezeti az autóját. Elvégzett egy sztrókrehabilitációra specializálódott gyógytornászképzést, valamint szerzett két tékvandó mesteredzői vizsgát, ahol saját tanárait is meglepte a teljesítményével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.