Mélyaltatásban tartják a 12 évesen agyvérzést kapott Miklóst: nem tudni, milyen károsodást szenvedett

Forrás: Thinkstock -
Mátészalka agyvérzés mélyaltatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fiatal fiú hétfőn úszásoktatáson vett részt, amikor hirtelen rosszul kezdte érezni magát. Ezt azonnal jelezte a tanárnak, kiszállt a medencéből, de amikor elindult az öltöző felé, akkor rohamot kapott.

Az úszómester azonnal értesítette a mentőket, ám az oktató hiába igyekezett a gyermeket ellátni, Miklós elvesztette az eszméletét. A fiút mentőhelikopter vitte kórházba, jelenleg is altatásban tartják.

– idéztük a kisfiú édesanyjának szavait egyik korábbi cikkünkben.

A család nagyon szerény anyagi körülmények között él, és arra sincs pénzük, hogy meglátogassák az intenzíven fekvő Miklóst. A gyermek nagymamájának sikerült annyi pénzt "összekaparnia", hogy elutazzon Debrecenbe és meglátogassa a kórházban fekvő gyermeket, de teljesen összetörte unokájának látványa. A család ezért most a közösségi médiában kér segítséget.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Miklóst egyelőre nem ébresztik fel a mélyaltatásból, így még nem tudni, milyen károsodást szenvedett az agya és milyen későbbi tünetek nehezíthetik majd az életét. Sokakat meglepetésként ért, hogy egy ilyen fiatal fiú kapott agyvérzést, a szakértő szerint azonban bárkire lesújthat ez a betegség.

– mesélte a Borsnak dr. Mangó Gabriella, aki hozzátette, hogy az efféle rendellenesség azért is veszélyes, mert nagyon sokáig észrevehetetlen marad.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.