Négy órát töltött a jéghideg iszapban Tamás - Lepergett előtte az élete

mocsár mentőhelikopter iszap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Horváth Tamás és testvére agancsokat akart gyűjteni a Somogy vármegyei Karádi-tónál. Tamás egy mocsaras, iszapos területre tévedt, ahonnan már nem tudott kijönni. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai négy óra múlva szabadították ki.

"Annyira megfogott az iszapos rész, hogy egy idő után már mozdulni sem bírtam. Nem tudom hogyan, valószínűleg reflexből sikerült a telefonomat még időben kikapnom a farzsebemből, mielőtt az is szétázott volna. Eleinte próbáltam magamtól kiszabadulni, de egyre csak süllyedtem, így végül 40-50 percnyi próbálkozás után inkább tárcsáztam a 112-es segélyhívót, akik a rendőrséghez kapcsoltak. Kértem, hogy segítsenek, mert borzasztóan fázom és azt éreztem, hogy meg fogok fulladni" - mesélte Tamás a Blikknek.

Tamásért mentőhelikopter érkezett - Illusztráció Forrás: Országos Mentőszolgálat Facebook oldala


A rendőrök, a tűzoltók, a mezőőrök és a polgárőrök percek alatt a helyszínre érkeztek. A rendőrök hang alapján találták meg a hatalmas rekettyésben a 22 éves fiatalembert, de nem tudtak közel menni hozzá.

"Kiabáltunk egymásnak, aztán telefonon tartottuk egy ideig a kapcsolatot, kérték, hogy ne rakjam le, de egy idő után már elbúcsúztam tőlük, voltaképpen feladtam. Lepergett előttem az életem, zakatolt a fejemben, hogy itt a vége" - mondta Tamás, akiért végül a légimentők is elindultak. Felhúzták a helikopterbe, levágták róla a ráfagyott csizmát, ruhákat, és infúzióra kötötték. A férfit súlyos fagyási sérülésekkel, de stabil állapotban szállították kórházba. Néhány órás megfigyelés után pedig haza is engedték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.