Tragikus hírt közölt Bruce Willis állapotáról a családja

Forrás: -
Bruce Willis afázia demencia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bruce Willis családja közleményben jelentette be, hogy a színész frontotemporális demenciával küzd.

Lesújtó hírt közölt Bruce Willis családja a színész állapotáról; kegyetlen diagnózist kapott közel egy évvel azután, hogy közölték, afáziás. A 67 éves sztárnak, aki 2022 márciusában vonult vissza a színészettől, frontotemporális demenciája van. "Bár ez fájdalmas, megkönnyebbülés, hogy végre világos diagnózist kaptunk" - írta a család.

A frontotemporális demencia a demencia szindrómák 3-10%-áért felelős. Az elnevezés egy gyűjtőfogalom, melybe olyan agyi rendellenességeket sorolnak, melyek az agy homloklebenyét (frontális lebeny) és/vagy a halántéklebenyét (temporális lebeny) érintik. Ezek az agyterületek felelősek a személyiségért, a viselkedésért, a beszélt nyelvért és annak megértéséért - írja az Egészségvonal.

"Az FTD egy kegyetlen betegség, amelyről sokan soha nem hallottak, és amely bárkit elérhet. A 60 év alattiak esetében ez a demencia leggyakoribb formája, és mivel a diagnózis felállítása évekig is eltarthat, az FTD valószínűleg sokkal elterjedtebb, mint hisszük" - írták.

Bruce Willis demenciával küzd Forrás:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.