Légzési nehézségre panaszkodott Ferenc pápa: koronavírusra is tesztelték az egyházfőt

Forrás: AFP/Tiziana Fabi -
betegség légzési nehézség egyházfő Ferenc pápa kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már március eleje óta olvashattuk azokat a híreket, melyek a jelenlegi katolikus egyházfő egészségi állapotáról szólnak. Ferenc pápa sem hagyta ezeket szó nélkül, sőt azt nyilatkozta, hogy ha "testi és lelki fáradtság" miatt már nem fogja tudni ellátni a feladatait, akkor lemond a pápai címről.

A hívőkre nagyon ráijesztett a pápa, amikor pár nappal ezelőtt kiderült, hogy kórházba került. A 86 éves egyházfő légzési nehézségre panaszkodott: azonnal több vizsgálatot is elvégeztek Ferenc pápán, ám úgy tűnik, nem a koronavírus okozza a tüneteit. Ennek ellenére néhány napig a kórházban tartják, hogy megfigyelhessék az egészségi állapotát – írja a Blikk a CNN információi alapján.

Ferenc pápa Forrás: AFP/Tiziana Fabi

Ferenc pápa több mint egy éve térdproblémákkal küzd, és bár emiatt többször jelent meg kerekesszékben a nyilvánosság előtt, mind ez idáig nem egyezett bele a műtétbe. Az elutasítást azzal indokolta, hogy szervezete nem reagált jól az altatásra a korábbi műtét idején.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.