Fél év is lehet, mire Gálvölgyi János újra színpadra állhat

színpad Gálvölgyi János rehabilitáció visszatérés
Gálvölgyi Jánost légzési nehézségekkel szállították az intenzív osztályra május 10-én. Pár nappal később a lányai jó hírt jelentettek be: a színművészt levették a lélegeztetőgépről, felébresztették. Túl van az életveszélyen, de hosszú rehabilitáció vár rá.

Gálvölgyi János szív- és tüdőelégtelenség miatt került kórházba május 10-én. Bár a színész túl van az életveszélyen, hosszadalmas lesz a felépülése.

Gálvölgyi Jánosra hosszú rehabilitáció vár Fotó: Polyák Attila - Origo


"A szív- és tüdőelégtelenség legalább 2-3 hetes kórházi kezelést igényel. Ki kell vizsgálni, mi okozhatta problémát. Legtöbbször koszorúér-rendelleneség vagy szívizomgyulladás állhat a háttérben, ettől gyengül a pumpa. Be kell állítani a gyógyszereket, csak utána térhet haza a beteg"
- dr. Kóczán István belgyógyász-kardiológus a Blikk megkeresésére. Hozzátette, Gálvölgyire valószínű egy három-négyhetes rehabilitáció vár majd Balatonfüreden, ahol fokozatosan kezdik terhelni a szívét és a keringést. Ameddig ezen nincs túl, nem tanácsos visszatérnie a színpadra, 5-6 hónapot is igénybe vehet, mire újra a régi lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.