Ne kapcsold be a ventilátort éjszakára! Komoly egészségügyi problémákat okozhat

Forrás: Thinkstock -
egészség éjszaka ventilátor
A nyári melegben az éjszakákat sokan nem bírják ki ventilátor nélkül, ám helytelen használata komoly egészségügyi problémákat is okozhat. Összegyűjtöttük, hogy miért nem érdemes bekapcsolva hagynod éjszaka.

A legtöbben a nyarat már képtelen kibírni ventilátor használata nélkül, ám nem is gondolnánk, hogy milyen sok egészségügyi probléma okozója lehet, pláne, ha egész éjszaka bekapcsolva hagyjuk, amíg alszunk.

Torokfájdalom

Ha nem takarítjuk rendszeresen a ventilátort, a lapátjain rengeteg baktérium telepedhet le, illetve használat közben az álló port is felkavarja: ezek következményeként reggelre csúnya torokfájásra ébredhetünk. Ezen felül pedig a használatával sokkal több por jut be a légutainkba, ami az egészségünket tekintve egyáltalán nem hangzik jól.

Izomfájdalom, nyakmerevség

Ha már eleve küzdünk izomfájdalommal, semmiképpen sem használjunk ventilátort éjszaka. A hűvös levegő hatására a bőr és a szövetek is lehűlnek. Ennek következményeként túlfeszülhetnek az izmok, a vérellátás rosszabbodik és gyulladás alakulhat ki az érintett területen, ami miatt csak egyre erősebb lesz a fájdalom - írja a Mindmegette.

Felejtsd el a ventilátort éjszaka! Komoly egészségügyi problémákat okozhat Forrás: Thinkstock

Mellhártyagyulladás

Ha hosszabb ideig a mellkasunk felé irányítjuk a ventilátort, az könnyen mellhártya- vagy tüdőgyulladást okozhat. Amikor használjuk, ügyeljünk arra, hogy ne állítsuk túl magas fokozatra, és ne a testünk egyetlen pontjára fújja a levegőt.

Bőrproblémák

A ventilátor éjszakai használata a bőrünkre sincs jó hatással, mivel a légáramlás elvonja környezetünkből a párát. Kicserepesedhet a szánk, bőrpír, kellemetlen bőrfeszülés, akár szemgyulladás is kialakulhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.