Gyerekként elvesztette szemét ez a nő: most aranyozott, világító műszemet visel - Fotó

Forrás: Rachel Mayta / SWNS/Rachel Mayta / SWNS/Rachel Mayta / Swns -
Rachel May műtét daganat szem
Rachel Mayta teljesen egészségesnek tűnt 18 hónapos koráig, akkor azonban az orvos valami aggasztó dolgot fedezett fel a jobb szemében. Úgy tűnt, mintha fényt sugárzott volna a róla készült képeken. A vizsgálatok pedig megerősítették a szakember félelmét: 1991 októberében a jelenleg 32 éves Rachelnél retinoblastomát diagnosztizáltak.

Az orvosok közölték a szülőkkel, hogy a szem megmentésére nincsen esély, viszont gyorsan el kell távolítani, hogy megakadályozzák a betegség terjedését. 20 hónapos korában kapta meg az első protézisét.

Retinoblastom

Ez egy ideghártya-daganat, ami gyerekkorban fordul elő a leggyakrabban. Kialakulásának oka genetikai. Az esetek többségében csak az egyik szemet érinti, de kisebb százalékban előfordul, hogy mindkettőt. Általában a gyerekek 1 éves kora körül diagnosztizálják a betegséget.

20 éves korában esett át egy nagyon fontos műtéten, amitől azt remélte, a szeme valósághűbb lesz, de az eredmény elkeserítette: elvesztette pislogási képességének jelentős százalékát. Ennek következtében önbizalomhiánnyal küzdött, volt olyan év, amikor ki sem mozdult a lakásából.

"Egy napon rámtört: az vagyok, aki vagyok" - mondta. Ekkor eldöntötte, pozitívan áll az állapotához, amelyben sokat segített, hogy rátalált Christina Kingre, aki szemprotéziseket gyárt.

Világító szeme is van Rachelnek Forrás: Rachel Mayta / SWNS/Rachel Mayta / SWNS/Rachel Mayta / Swns

"Szerettem volna megmutatni az embereknek, hogy elégedett vagyok azzal, aki vagyok és nem akartam titkolni, hogy protézist viselek" - mondta Rachel, aki kreatívvá vált, és több szórakoztató műszemet is készíttetett. Van olyan, ami a sötétben világít, a másik holografikus, de aranyozott is található már a készletében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.