Rémtörténetek az intenzív osztályon: egy orvos elmondja, miket nem csinálna soha, nehogy oda kerüljön

csontkovács motorozás intenzív osztály orvos dohányzás
A kaliforniai intenzív osztályos orvos, dr. Dave elmondta, hogy a tapasztalatai alapján, melyik az a három tevékenység, amit soha nem végezne. Nézzük, melyek ezek! 

Dr. Dave a TikTokon elevenített fel intenzív osztályos rémtörténeteket, amelyekből arra jutott, hogy jobban tesszük, ha kerüljük a motorozást, a dohányzást és a csontkovácshoz járást – írja a The Sun.

„Irreálisan sok azoknak a betegeknek a száma, akik súlyos balesetet szenvedtek motorkerékpárjukon, majd kómába estek és azóta is lebénultan vegetálnak" – mondta el, és hozzátette, szívszorító így látni 20-30 éves pácienseket, akik sosem épülnek már fel.

„Bármennyire is adrenalinfüggő vagyok, a kockázat egyszerűen nem éri meg. Szeretem az életem" – tette hozzá.

„Ugyanígy a csontkovácshoz járást is el kell kerülni" – vélekedik Dr. Dave és elmondta, pont ugyanolyan okból, mint a motorozás. A várható haszon és az esetleges kár nincs arányban egymással.

Dr. Dave sose menne csontkovácshoz Forrás: MTI/EPA/Keystone/Jean-Christophe Bott

„Sok olyan beteget láttam, akik nyaki manipulációt követően súlyos agyvérzést vagy bénulást szenvedtek el" – magyarázza. Úgy véli, van sokkal jobb módszer a reumatikus, ortopédiai fájdalmak enyhítésére, mint a csontkovácsolás.

A harmadik dolog, amit soha nem tette dr. Dave, kevésbé meglepő: nevezetesen a dohányzás.„Szerintem mindenki tudja, a cigarettázás a legkárosabb szokás, és semmi haszna nincs az égvilágon" – szögezte le.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.