Laktózérzékenységnek hitte gyomorgörcseit a nő, majd jött a lesújtó diagnózis

Forrás: Shutterstock -
petefészekrák diagnózis fájdalom gyomorgörcs
Gyomorgörcsökkel küzdött a 22 éves nő, amit először laktózérzékenységnek hitt, majd kiderült, hogy sokkal nagyobb a baj. 

Amikor Chloe Spitalnic gyomorgörcsöktől kezdett szenvedni, akkor azt hitte, hogy laktózérzékenysége van. A 22 éves lánynál azonban később petefészekrákot diagnosztizáltak, ő pedig halálra rémült. „Nem tudtam abbahagyni a sírást. Attól féltem, hogy meghalok" - mondta.

Az ausztráliai Melbourne-ből származó "fitt és egészséges" diák éppen megkezdte mesterképzését, amikor kisebb fájdalmat észlelt a gyomrában, ami ismételten megjelent és aztán elmúlt. Hasonló tüneteket mutatnak azok, akik érzékenyek a laktózra vagy a gyümölcscukorra. Az orvoshoz tett látogatása és az azt követő kórházi vizsgálatok után végül megkapta a kétségbeejtő diagnózist: harmadik stádiumú petefészekrákja van, ami azt jelenti, hogy már áttétei is vannak.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Öt nappal később sürgős műtétet hajtottak végre rajta, ám az akkori Covid-zárlatok miatt egyedül ment keresztül a megpróbáltatásokon. Nyolc hétbe telt, mire felépült a műtétből, utána újra meg kellett tanulnia járni. „Hatalmas fájdalmaim voltak, amikor csak nevettem vagy tüsszögtem" - mondta. Kemoterápiát is kapott, majd újabb kisebb beavatkozáson esett át. Három év elteltével Chloe élete szerencsére szinte visszatért a normális kerékvágásba, de a rák visszatérésének „nagy valószínűsége" továbbra is állandó félelemmel tölti el - írja a The Sun.

A jelenleg 25 éves lány, aki rendszeresen jár kivizsgálásokra azt szeretné, ha az emberek tisztában lennének a figyelmeztető jelekkel, hogy senki másnak ne kelljen átélnie ugyanazt a kínt, amit ő. „A nőknek ismerniük és meg kell érteniük a testüket, így amikor olyan rendellenességek lépnek fel, mint az egyszerű fájdalom, segítséget kérhetnek."


Petefészekrák tünetei:

  • Duzzadt has vagy puffadás érzése
  • Fájdalom vagy érzékenység a hasban vagy a medencében
  • Étvágytalanság vagy jóllakottság érzése rögtön az evés után
  • Gyakrabb vizelési inger

Tünetek, amelyek szintén gyanúsak lehetnek:

  • Emésztési zavar
  • Székrekedés vagy hasmenés
  • Hátfájás
  • Folyton fáradtnak érzed magad
  • Fogyás diétázás nélkül
  • Vérzés a hüvelyből a menopauza után

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.