Számtalan módon tönkreteheti a nemi életet az alkohol: sok esetben ez okozza a hálószobai gondokat

Forrás: Thinkstock -
gátlás szorongás alkohol szexualitás zavar
Bár az alkoholt kis mennyiségben afrodiziákumnak is tartják, egy tanulmány szerint ez csak az igazán kis mennyiségre igaz. A túl sok ivás több szempontból is akadályozhatja szexuális életet: csökkentheti az élvezetet és erekciós problémákat is okoz. 

Az alkohol azonban jelentősen veszélyezteti a szexuális működés teljes spektrumát az erekciós zavarokon kívül - tette hozzá a szakember.

Semmiképp sem jó ötlet a randi előtt sokat inni: csalódás lehet a vége Forrás: Thinkstock

Az Elsevier Medical Journal Armed Forces India folyóiratban megjelent legújabb tanulmány - amit a Sun is ismertet - azt vizsgálta, hogy az alkohol a merevedési zavarokon túl hogyan hat a szex más területeire is. A rendszeresen alkoholt fogyasztó férfiak körülbelül 77 százalékának voltak szexuális problémái, közülük 71 százalék nem igazán élvezte a szexet, 61 százalékuknak alacsony volt a szexuális vágya, 59 százalékuknál már az izgalmi állapot is nehezen volt elérhető, 48 százalékának orgazmusproblémája, 44 százalékának pedig merevedési zavara volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.