A vadgesztenye csodás hatásai - Nem is gondolnád, mi mindenre jó!

PR cikk vadgesztenye hatóanyag Herbiovit Vadgesztenyés Lábkrém
Ha a vadgesztenyéről hallunk, legtöbbünknek először a kis Gesztenye Gusztik jutnak eszünkbe, amiket gyerekkorunkban vagy a gyerekeinkkel barkácsoltunk ősszel. Kevesen tudják, hogy a vadgesztenye (latinul aesculus hippocastanum) a természet egyik legnagyobb kincse, számos gyógyszer és kozmetikai termék alapanyaga.
Forrás: shutterstock

A közönséges vadgesztenyének szinte minden része értékes. Gyógyászati célra használható a magja, a virága, a kérge és a levele is. A termésével és a levelével azonban érdemes vigyázni, emberi fogyasztásra egyik sem alkalmas, mérgező lehet, gyerekeknél nyugtalanságot, lázat, emésztőrendszeri problémákat okozhatnak.

A vadgesztenye hatóanyagainak köszönhetően támogatja az érrendszert, a vérkeringést, növeli a hajszálerek rugalmasságát és ellenállóképességét. Kozmetikai szerek hatóanyaga is, antioxidáns és kötőszövet-erősítő hatása van, javítja a bőr feszességét. A vadgesztenyét tartalmazó krémek hatékonyak pirosodásra hajlamos, rozáceás bőrre is. Sebgyógyító hatása is van, mérsékli a baktériumok szaporodását. Levelei növényi szterolokat tartalmaznak ezért reumás fájdalmak esetén is hatásos az ebből készült krém.

Legtöbben talán arra használják a vadgesztenyét tartalmazó készítményeket, hogy visszereiket kezeljék. A növény magja eszcint tartalmaz, ami hozzájárul az egészséges vénás visszaáramláshoz, csökkenti a vérrögök kialakulásának kockázatát, valamint hatásos gyulladáscsökkentő, leviszi a duzzanatokat. A nehézláb-érzés (a visszérbetegség előjele) tüneteit is sokan kezelik vadgesztenyével, megelőzésre is alkalmas.

A nehézláb-érzés és a visszerek ellen az egyik legjobb hazai termék a Herbiovit Vadgesztenyés Lábkrém, mely vadgesztenye kivonatot, vörösszőlő levél kivonatot, kámfort, mentolt, Aloe vera juice-t, hamamelis kivonatot, E-Vitamint és borsmenta olajat tartalmaz. Minősített natúrkozmetikum, kizárólag vegán összetevőket tartalmaz, parabén-, SLS-, és BTH- mentes, dermatológiailag tesztelt. A termék elnyerte a Kiváló Termék védjegyet a szakmai zsűri döntése alapján.

A magyar fogyasztók egyre tudatosabban keresik a kimagasló minőségű élelmiszereket. A „Kiváló Termék” védjegy célja azoknak a hazai termékeknek a megkülönböztetése, amelyek minőségi tulajdonságaikkal kiemelkednek a termékkínálatból. A védjeggyel ellátott termékek hazai eredetét és megbízhatóságát független szervezet ellenőrzi, és igazolja az alapanyagok megfelelő származását. Vizsgálják a jogszabályi előírások betartását is, így aki védjegyes árut vásárol, biztos lehet abban, hogy olyan megbízható terméket kap, amely nem téveszti meg a fogyasztókat, nem él jogosulatlan versenyelőnnyel és megfelel a termékbiztonsági szempontoknak.

Vadgesztenye tartalmú termékek >>

Vitaminok és egyéb étrendkiegészítő temrékek az egészséges szervezetért >>

Forrás: multi-vitamin.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.