Ezért kell reggel éhgyomorra meleg vizet inni: az orvosoknak három jó indoka is van

Forrás: Shutterstock -
reggel víz meleg orvos folyadék
Érdemes beépíteni a napi rutinba a langyos víz ivását, ugyanis egy orvos szerint remek hatással lehet az emésztésünkre - de nemcsak arra. 

A víz az egyik legjobb és legegészségesebb módja annak, hogy hidratáltak maradjunk. Természetesen az olyan meleg italoknak, mint a kávé vagy a tea is megvan a maguk ideje és haszna, de egy orvos egészen furcsa folyadékot javasolt, amit reggelente, üres gyomorra fogyasztva ajánl, mert váratlan haszonnal jár, ha beépítjük a napi rutinunkba.

Érdemes a reggelt egy pohár meleg vízzel indítani Forrás: Shutterstock

Doctor Kunal Sood a TikTokon osztotta meg tanácsát: szerinte langyos vizet érdemes innunk üres gyomorra. Elmondása szerint három oka van annak, hogy ezt javasolja:

  • Fokozza az anyagcserét
  • Javítja a vérkeringést és a véráramlást
  • Segíti az emésztés
@doctorsood

Who else loves warm water?

♬ original sound - DoctorSood, M.D.

A meleg, 37 fokos víz fogyasztása segít a nehezen emészthető ételek feldolgozásában, valamint rövid távon fokozza az anyagcserét, ami a kalóriaégetést is növelheti. Ezen kívül tágítja az ereket, vagyis a véráramlást is segíti - írja az Express.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.