10 híresség, aki az időszakos böjtre esküszik

időszakos böjt, böjt, saláta, étkezés
Shutterstock/Copyright (c) 2023 Kmpzzz/Shutterstock. No use without permission. - Kmpzzz
egészség böjt sztárok test
Ha követed a legújabb trendeket, akkor már biztosan hallottál az időszakos böjtről. Sok híresség alkalmazta ezt a hatékony módszert, hogy átalakítsa a testalkatát, milliókat inspirálva ezzel. Most megtudhatod, mit gondolnak a hírességek az időszakos böjtről, és hogyan változtatta meg gyökeresen az életüket.
  • Az időszakos böjt egy olyan diétás irányzat, amelyben bizonyos számú órán keresztül böjtölsz az úgynevezett "böjtölési ablakban", a fennmaradó órákban pedig étkezel. Ezt nevezzük "táplálkozási ablaknak".
  • A szervezet a glikogént energiaforrásként használja a különböző funkciók ellátásához. Amikor koplalunk, a glikogénraktárak elfogynak, és a szervezet "anyagcsere-átkapcsoláson" megy keresztül, és a zsírraktárakhoz fordul alternatív energiaforrásként. Ez segít a fogyásban.
  • Az időszakos böjt számos előnnyel jár. Az egyik ezek közül az izomnövekedés maximalizálása és az anyagcsere fokozása. Ez az egyik fő oka annak, hogy oly sok híresség követi az időszakos böjt diétát.

Az alábbi hírességek böjtölés közben eddzenek, és elképesztő eredményeket érnek el, ami bennünket, hétköznapi embereket is inspirálhat:

Mark Wahlberg

Mark Wahlberg sosem volt nagy rajongója az időszakos böjtnek, egészen addig, amíg barátja, a médiamogul Ari Emanuel be nem mutatta neki, és már az első néhány nap kipróbálása után rákattant. Mark jelenleg 18 órás böjtöt tart, ráadásul heti öt napon keresztül. A tökéletes ablak számára a böjt megszakítására dél és este 6 óra között van. Egy keményebb edzésnapon ez lehet egy kisebb, 12-14 órás ablak is, de a hét öt napján ezt a 18 órás böjtöt tartja.

Celebrity Sightings In Los Angeles - February 11, 2020
Mark Wahlberg
Mark Wahlberg
Forrás: GC Images/Bauer-Griffin

Mark többek között a kíméletlen és kimerítő kora reggeli edzéseiről volt ismert. Miután azonban felfedezte az időszakos böjtöt, nem kell annyi kardiót csinálnia, nem kell annyi időt töltenie az edzőteremben, és úgy érzi, jobb eredményeket ér el.

Hugh Jackman

A Train Magazine-nek adott interjújában Jackman azt mondta, hogy az X-Men: Az eljövendő múlt napjai című filmre való felkészülés során a teste nagyon jól reagált az időszakos böjtölésre: „A diétámmal a 16/8-as időszakos böjtöt alkalmazom, ez nekem bevált".

Hugh Jackman
Hugh Jackman
Forrás: NORTHFOTO/face to face

Az elsődleges ok, amiért Jackman az időszakos böjtöt választotta, az volt, hogy megakadályozta a zsírfelhalmozódást, közben pedig izmot is növeljen. Korábban úgy nyilatkozott, számár könyebb a böjt, mint két-három óránként enni. 

Chris Hemsworth

Nemrégiben Chris a Limitless című műsor részeként négy napon át böjtölt Peter Attia orvossal együtt, hogy kiderítse, mennyit bír el az emberi szervezet. Chris hű követője az időszakos böjtnek, 12 és 20 óra között eszik. Úgy tapasztalta, hogy ez drámaian megnövelte az energiaszintjét. Azt mondja, a szervezete más állapotba kerül, amint az első egy-két héten átlendül. 

F1 Grand Prix of Abu Dhabi
Chris Hemsworth 
Forrás: Getty Images/Kym Illman

Elon Musk

A világ egyik leggazdagabb embere, Elon Musk is küzdött már súlyproblémákkal. A Tesla vezérigazgatója egy 2020-ban készült podcastben bevallotta, hogy imád enni. 2022-ben próbálta ki az időszakos böjtölést, tapasztalait az X-en (akkor még Twitter) osztotta meg. Azt írta, sokkal egészségesbbnek érzi magát, mióta belevágott, és 20 kilótól tudott megszabadulni.

F1 Grand Prix of Miami - Final Practice
Elon Musk
Forrás: Getty Images/Clive Mason

Gisele Bündchen

A Lessons című könyvében Bündchen elárulta, hogy az időszakos böjt népszerű 5:2 változatát követi, amelynek lényege, hogy a hét öt napján normálisan étkezik, a maradék két napon pedig 500-600 kalóriára korlátozza a kalóriabevitelt. Bár a böjtölési időintervallumot mindenki maga határozza meg, a brazil szupermodell elmondta, hogy a hét két napján ebédidőig böjtöl, hogy a szervezetének legyen ideje pihenni és emészteni.

Celebrity Sightings In Los Angeles - January 11, 2024
Gisele Bündchen
Forrás: GC Images/Bauer-Griffin

Jennifer Aniston

2019 októberében számolt be az időszakos böjttel való tapasztalatairól Jennifer Aniston. Azt mondta, hogy jobban érzi magát és úgy látja, jobban is néz ki. Reggelente csak zellerlevet iszik, kávét csak jóval később. 16 órán keresztül van szilárd étel nélkül.

81st Annual Golden Globe Awards - Arrivals
Jennifer Aniston
Forrás: FilmMagic/Bauer-Griffin

Kourtney Kardashian

A híres Kardashian testvérek legidősebbje 2018 óta híve az időszakos böjtölésnek. Este 7 után már nem eszik, a másnapi elős étkezése pedig 10.30 és 11 óra közé esik, ekkor végez az edzéssel. Ez a rend 14-16 órás böjtölési ablakot eredményez. Ezen kívül Kourtney minden héten egy napot egy szigorú 24 órás böjtnek szentel, amely során csak vizet, zöld teát és húslevest enged meg magának.

Daily Instagram Posts
Kourtney Kardashian
Forrás: NORTHFOTO/face to face

Halle Berry

A színésznő is évek óta tartja az időszakos böjtöt, a legtöbbször csak délután 2 körül eszik először. Korábban azt mondta, nem arról van szó, hogy ez idő alatt ne jutna tápanyaghoz és vitaminokhoz, csak éppen nem ül le enni. A böjti órák alatt vitaminokat szed, mert azokban nincs hozzáadott kalória vagy cukor. Az is elmondta, hogy húslevessel, cukrozatlan kávéval és teával, valamint citromos vízzel űzi el az éhséget a böjti órák alatt.

Daily Instagram Posts
Halle Berry
Forrás: NORTHFOTO/face to face

Scarlett Johansson

A Bosszúállók forgatása alatt Scarlett időszakos böjtöt és edzésprogramot követett. Edzője szerint minden nap 12 órát böjtölt, de néha túllépték ezt, előfordult, hogy 14-15 órára nyúlt az ablak a forgatási időbeosztástól függően.

Avengers: Age of Ultron
Scarlett Johansson
Scarlett Johansson Bosszúállók című filmben
Forrás: Photo12 via AFP/Marvel Studios

Vanessa Hudgens

Vanessa 16/8-as böjtöt követ: 16 órát böjtöl, és a hátralévő nyolc órában eszik. Egy interjúban azt mondta, hogy az időszakos böjttel egészségesebbnek, energikusabbnak és erősebbnek érezte magát az edzései során, de elismerte, hogy egyáltalán nem könnyű mindent betartani. 

Daily Instagram Posts
Vanessa Hudgens
Forrás: NORTHFOTO/face to face

via

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.