Új őrület robbantotta fel a netet: egy melegítőfelső lehet a pihentető alvás legfontosabb kelléke

alvás, nő, ágy,
Shutterstock - New Africa
TikTok pulóver alvás
Kinek kell a szemmaszk, ha van otthon melegítőfelső is? Alvászavarral küzdő tiktokerek újabb őrületet terjesztenek a neten: pulóvereket tekernek a fejükre.

"Annyira kényelmes, nem is tudom, hogyan magyarázzam el. Csodákat művel!" - mondta Callie Galey tiktoker, aki szintén kipróbálta a módszert és be is számolt róla a csatornáján. A felvételt már több mint 19 millióan látták, felrobbantotta a netet.

Callie elárulta, hogy kétségbeesésében próbálta ki ezt a bizarr módszert, de élete legjobb alvásához segítette hozzá a múmiaszerű maszk. A videóban azt is megmutatta, hogyan kell a melegítőfelsőt a fej köré tekerni: a szánkat és az orrunkat természetesen szabadon kell hagyni, a fejünk felső része legyen “becsomagolva”, viszont rögzíteni kell a pulcsit az áll alatt, az ujjakkal.

A kommentelők közül sokan őrültségnek tartották, hogy egy pulcsi segíthet az alvásban, többen pedig azt írták, sosem próbálnák ki, mert fennáll a fulladás veszélye. Szakértők szerint azonban tudományos tények állnak az őrület mögött. Azt mondják, pontosan azt a hatást érhetjük el így, mint amikor pólyába csomagolnak egy csecsemőt.

A szorosan a fej köré vont puha szövet a biztonság és a kényelem érzetét kelti - mondta a Bustle-nek Dr. Jessica Andrade. Kizárja a fényt és a hangokat, meg tudja nyugtatni a szorongókat.

„A pulóver által kifejtett enyhe nyomás a fejen azt a hatást váltja ki, mint egy súlyozott takaró a testen. Ez egyeseknél bizonyítottan segíti a relaxációt és javítja az alvás minőségét" - magyarázta az orvos.

Dr. Shelby Harris alvásszakértő azonban arra figyelmeztet, hogy a pulcsis módszer nem olyan biztonságos, mint egy hagyományos szemmaszk. Fennáll a fulladás veszélye, és nagyon melegünk is lehet. A hő és az izzadság a bőrt is irritálhatja. Az orvosok azt tanácsolják, hogy ha egy kicsit is kényelmetlennek érezzük a fejünk köré csavart pulóvert, azonnal vegyük le.

Egy kutatás szerint tízből négy ember a partnerét hibáztatja, amiért nem aludt jól éjszaka. A leggyakrabban előforduló alvászavarok, amiket a másik ember okoz,  a horkolás, a mocorgás és az alvás közbeni beszéd és az elektronikai eszközök zaja és fénye. 2000 olyan felnőttet vizsgáltak, akik egy ágyban alszanak partnerükkel, és kimutatták, hogy a párok több mint negyede nem egyszerre tér nyugovóra. A kutatást megrendelő cég az eredmények fényében kiadott egy alvási etikettet, amiről ebben a cikkünkben olvashatsz!


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.