Ájurvéda: az élet tudománya, a test és a lélek harmóniája

ájurvéda
Shutterstock - Nm2003
egyensúly test és lélek ajurvéda
Az ájurvéda szó szerint az élet tudománya, amelynek az a lényege, hogy egyensúlyt teremtsen. Segít elérni a lelki és fizikai harmóniát, és az ájurvéda bárkinek az életébe beilleszthető.

Egyszerre foglalkoznak a testtel és a lélekkel az ájurvédikus megközelítésű kozmetikai kezelések. "A nagyjából kétórás kezelés úgy kezdődik, hogy megbeszéljük a klienssel a vágyait, problémáit (például hogy száraz bőrén, egy gyulladáson vagy a nem kívánt ráncokon szeretne változtatni), illetve hogy milyen életvitelt folytat. Ezek az objektív és szubjektív tünetek" – mondta el Csernai Judit kozmetikus és ájurvéda terapeuta.

Ájurvéda
Ájurvéda: a testtel és a lélekkel is foglalkozik
Forrás: Shutterstock

Az ájurvéda titka: a dósákat kell egyensúlyban tartani

Az eljárás kulcsai a dósák, vagyis az élettani folyamatokat mozgató erők vagy testtípusok. A szakember már az első pillantásból nagy bizonyossággal megmondja, hogy a vendégére mi jellemző, mi lehet a probléma és a megoldás.

"A dósákat egyensúlyban kell tartani. Ha például valaki valamilyen gyulladással keres fel, amely a pitta (hevítés) dósával áll kapcsolatban, akkor hűsítő eljárásokkal, illetve hűtött gélekkel, folyadékokkal vagy antioxidánsokhoz kapcsolódó anyagokkal kezeljük" – fejtette ki a Hot Beautynak a szakember.

A különleges megközelítés nem jelenti azt, hogy feltétlenül szokatlan készítmények szükségesek a kezeléshez. Léteznek ájurvédikus termékek, de a kozmetikusként is képzett terapeuta a hagyományos készítmények ötvözésével még látványosabb eredményt érhet el a terápia során.

"Nem egy-egy kezelésről, hanem terápiáról van szó, mert a kezeléseket és az otthoni ápolást is folyamatosan monitorozzuk, és változtatjuk, ha kell, hogy javuljanak a tünetek, mert mi, kozmetikusok tüneteket kezelünk" – árulta el Csernai Judit. Tehát bármilyen kozmetikai problémával fordulhatunk ájurvédaterapeutához, mert a keleti és nyugati módszerek ötvözésével, a külső tünetekből kiindulva, átfogó változást érhetünk el a lelki egyensúly terén is.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.