Exoszóma: forradalmi eljárás a feszes és fiatalos bőrért

Skincare,Concept.,Pretty,Young,Woman,Touching,Her,Face,While,Looking
Shutterstock/Copyright (c) 2022 Prostock-studio/Shutterstock. No use without permission. - Prostock-studio
feszes bőr exoszóma kozmetikai kezelés
Az exoszóma egy olyan forradalmi eljárás, amely eddig elérhetetlen lehetőségeket nyithat meg a bőr természetes fiatalításában.

Olyan, apró, a sejteket is burkoló természetes anyagokkal körülvett részecskék az exoszómák, amelyek rendkívül célzottan juttatják el a sejtekhez a beléjük „csomagolt” hatóanyagokat. Nézzük meg, milyen az exoszóma hatákonysága.

exoszóma
Dr. Bognár Péter bőrgyógyász, kozmetológus elárulja, mire jó az exoszóma

Az exoszómák hatékonysága

"Fontos tisztáznunk, hogy az exoszómákat a már eddig is jó eredményekkel alkalmazott orvosi (pl. frakcionált lézer) és kozmetikai (pl. mikrotűs) kezelések során juttatjuk a bőrbe, mert az exoszómák előkezelés nélkül nem képesek átjutni a bőrt borító hámon" – magyarázta dr. Bognár Péter bőrgyógyász, kozmetológus. 

"Amikor bent van, átjut a hám alatti kisebb „védőfalakon” is, így mélyebben, célzottabban hat, mint eddig bármilyen módszer, felerősítve, megsokszorozva az ismert kezelések hatékonyságát."

Az exoszómákat egy gélben helyezik el

Az exoszómákat – amelyeket tehát „mikroszkopikus csomagokként” képzelhetünk el – egy, azokat megóvó gélben helyezik el. Ezt a speciális gélt helyezik el a fent említett kezelések után a bőrfelületre, benne a hatóanyagokkal.

Ezek olyan anyagok, amelyek sejtszinten serkentik a természetes, fiatal típusú kollagén képződését, egyúttal javítják a bőr vérellátását, így az oxigénellátását is. Az exoszómák hatóanyagai a szervezetben is jelen vannak, az információadás után teljesen lebomlanak, vagyis nem marad a bőrben idegen anyag

 – nyugtatott meg a szakember.

A cél a bőrminőség javítása

Az eddigi tudományos eredmények alapján a célzott hatóanyag-bejutás után az ed­di­giek­nél sokkal jobb eredményeket, gyorsabb regenerációt lehet elérni a már bizonyított anti-aging kezelések során. Példaként hozhatjuk a kisebb, akne utáni hegek, finom ráncok, tág pórusok eddigieknél is hatékonyabb kezelésének lehetőségét, emellett nem elhanyagolható, hogy gyorsabb lehet a kezelés utáni regeneráció is.

"Az orvosi alkalmazásban tapasztalatom szerint az egyik leghatékonyabb eljárás a frakcionált lézerkezelés, mivel önmagában is aktiválja a sejtek regenerációját, a friss kollagén képződését. Ezt a hatást tudjuk megsokszorozni a megfelelően megválasztott exoszómák kezelés utáni alkalmazásával" – emelte ki Bognár doktor.

Kombinált kúraként a leghatékonyabb

Az eredmény részben azonnal látható lehet, de a tényleges és tartós hatások kialakulásához 4-6 hét kellhet. A lézeres eljárás után az átmeneti bőrpír hosszabb ideig, a tűs kezelések után néhány napig áll fenn. Remekül kiegészítik egymást, mert a lézert télen, a mikrotűs kezelést pedig nyáron is lehet alkalmazni orvosi előírás szerint, kúraszerűen, 3-4 hetente. Azonban minden évszakban van egyvalami, amire nagyon kell figyelni.

"Tudományos tény, hogy a fény öregíti a bőrt, és rontja a kezelések hatékonyságát. Vagyis előtte, utána tilos napozni vagy szoláriumba menni, és fényvédő krémet kell használni" – figyelmeztetett a bőrgyógyász, kozmetológus szakorvos.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.