Bódi Margó receptje: Töltött paprika

recept paprika Bódi Margó étel kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy döntöttél, hogy a hétvégén valami ízletes, közkedvelt finomságot főzöl a családnak? Próbáld ki a töltött paprikát, aminek elkészítési fortélyait most Bódi Margó osztja meg veled. Desszertnek rumos-kávés nyalánkságot ajánlunk hozzá.

Töltött paprika

Hozzávalók:
1 szép nagy tyúk
10 db tölteni való paprika (jó nagyok)
4 fej vöröshagyma
1 dl olaj (mert a tyúk enged zsírt)
2 evőkanál pirospaprika
1 kg-os dobozos sűrített paradicsom
2 evőkanál cukor

rántás:
1 dl olaj
2 evőkanál liszt

töltelék:
1 kg darált hús
3 gerezd fokhagyma reszelve
1 fej vöröshagyma reszelve
1 kávéskanál őrölt bors
1 kávéskanál só
pici pirospaprika
1 tojás

Elkészítés:

Elsőként a tölteléket készítem el. A darált húst egy tálba teszem, belerakom a hozzávalókat, a fokhagymát, a sót, a borsot, a tojást és a pirospaprikát. Jól összedolgozom és félreteszem. A tyúkot megpucolom, megmosom és darabokra vágom.
A hagymát megpirítom az olajon, lehúzom a lábast a tűzről és belerakom a pirospaprikát. Elkeverem, majd hozzáadom a tyúkhúst. Visszarakom a tűzre, és felengedem annyi vízzel, hogy ellepje. Lefedem, hagyom főni. Miközben fő, a paprikákat a csumájától megszabadítom, és a darált húsból készült töltelékkel megtöltöm. Mikor félig megpuhult a tyúk, a fél kilogramm sűrített paradicsomot meleg vízzel egy tálban kicsit elkeverem, hogy felhíguljon, majd ráöntöm a tyúkra. Hozzáadok két evőkanál cukrot, kicsit összekeverem, majd belerakom a töltött paprikákat. Hagyom főni. Mikor elég puha, a deci olajból és a lisztből vékony rántást készítek, berántom vele az ételt, majd vajas, főtt burgonyával tálalom.


Tippünk: Tölts fel te is receptet!

Rumos-kávés

Hozzávalók:
4 tojás
1 csomag sütőpor
25 dkg vaj
25 dkg cukor
25 dkg liszt
10 dkg darált dió
1 üveg kimagozott meggy
1 kanál kakaópor
1 adag lefőzött kávé
egy kevés sütőrum
1 csomag mandula
1 tábla tortabevonó

Elkészítés:

Egy keverőtálban a vajat a cukorral simára keverem. Hozzáadom a négy tojássárgáját, a lisztet, a sütőport, a kakaóport, a darált diót, a kávét és a rumot. Az egészet jól kikeverem. Ha túl kemény a tészta, kávéval és rummal lazítom. A négy tojásfehérjét kemény habbá verem, óvatosan belekeverem a tésztába. Az így kapott masszát kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm, majd rárakom a kimagozott meggyeket szép sorban. Az egészet megszórom mandulával és 180 fokos, előmelegített sütőben 30 percig sütöm. Megvárom, amíg kihűl, ezután a tortabevonót kevés vajjal felolvasztom, és az így kapott csokimázat az elkészült sütemény felére rákenem. A fele mandulás marad, hiszen szervírozásnál így mutat jól.


Tippünk: Tölts fel te is receptet!


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.