Stahl konyhája: Kalóriaszegény joghurtos panna cotta - Fogyókúrázóknak is szabad!

panna cotta málna recept Stahl Judit tejszín joghurt Stahl konyhája
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Stahl Judit ínyenc receptjeit nem csak a tévében láthatod - ezentúl a Life.hu-n is találkozhatsz velük. Készítsd el még ma!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Stahl Judit

Még több recept Judittól a Stahl.hu-n - kattints ide!


Hozzávalók:










Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Forrás: Stahl.hu

Elkészítés:

1. A joghurtot, a tejszínt és a tejet beleöntjük egy kis lábosba.

2. Hozzáadjuk a cukrot meg a vaníliaaromát, és kevergetve felmelegítjük, de nem forraljuk fel. Csupán addig tartjuk a lángon, amíg a cukor feloldódik, és a hőmérséklete eléri azt a pontot, hogy enyhén csípi a beledugott ujjunkat. Ekkor levesszük a tűzről.

3. Egy kis tálkába szórjuk a zselatint és a meleg, joghurtos keverékből hozzáteszünk néhány evőkanálnyit.

4. Kézi habverővel jól összevegyítjük, aztán a feloldódott zselatint átöntjük a lábosban maradt joghurtos keverékhez.

5. Végül alaposan összedolgozzuk az egészet, és miután belereszeltük a megmosott citrom héját, szétosztjuk a panna cottát 4 darab 11 decis tálkában.

6. A kihűlt desszertek mehetnek éjszakára a hűtőbe. Másnap a hideg tálkák alját néhány pillanatra forró vízbe mártjuk, aztán a remegős pudingokat határozott mozdulattal kipottyantjuk egy-egy kistányérra. Tálaláskor köréjük rakunk néhány málnaszemet, nem pusztán a színhatás kedvéért, hanem az ízharmónia miatt.

4 adag lesz belőle.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.