Stahl konyhája: Kalóriaszegény joghurtos panna cotta - Fogyókúrázóknak is szabad!


![Forrás: [origo] Forrás: [origo]](https://cdn.life.hu/2024/02/TH1Go1M2v5rbUXo87rNVtYGtYbfeWB3YY7FVny5KzZA/fit/150/180/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2U2NzAwZDA1OGJhNDQ5YWM5NzYzYzJkOWQ0ZGFiOGFk.jpg)
Stahl Judit
![Forrás: [origo] Forrás: [origo]](https://cdn.life.hu/2024/02/BDOnHLXyOFh3aHyiDDgPFMFQitp_I-kp0wvhVBWfCng/fit/600/400/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk0ZjgyMWY4YzBjYzRlNGQ4YjVlMDljYTE4MWZlZDFh.jpg)
Elkészítés:
1. A joghurtot, a tejszínt és a tejet beleöntjük egy kis lábosba.
2. Hozzáadjuk a cukrot meg a vaníliaaromát, és kevergetve felmelegítjük, de nem forraljuk fel. Csupán addig tartjuk a lángon, amíg a cukor feloldódik, és a hőmérséklete eléri azt a pontot, hogy enyhén csípi a beledugott ujjunkat. Ekkor levesszük a tűzről.
3. Egy kis tálkába szórjuk a zselatint és a meleg, joghurtos keverékből hozzáteszünk néhány evőkanálnyit.
4. Kézi habverővel jól összevegyítjük, aztán a feloldódott zselatint átöntjük a lábosban maradt joghurtos keverékhez.
5. Végül alaposan összedolgozzuk az egészet, és miután belereszeltük a megmosott citrom héját, szétosztjuk a panna cottát 4 darab 11 decis tálkában.
6. A kihűlt desszertek mehetnek éjszakára a hűtőbe. Másnap a hideg tálkák alját néhány pillanatra forró vízbe mártjuk, aztán a remegős pudingokat határozott mozdulattal kipottyantjuk egy-egy kistányérra. Tálaláskor köréjük rakunk néhány málnaszemet, nem pusztán a színhatás kedvéért, hanem az ízharmónia miatt. 
4 adag lesz belőle.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.