Ínycsiklandozó receptek - Ezekkel fogtok jóízűen fogyni!

Buday Péter étrend receptek Ez Zsír! fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már több mint 600 tonna leadandó kilónk van, úgyhogy elkezdünk titeket beavatni abba, hogy milyen ételekkel fogunk küzdeni ez ellen a tömérdeknyi kiló ellen. A programunkról már sok mindent tudtok, például, hogy 6-féle fogyókúrás étrend közül válogathattok majd. Most pedig táruljon elétek 3 recept: egy a menedzsereknek, egy a kismamáknak és egy Buday Péter sztárszakács rajongóinak - ez utóbbit megnézhetitek videón is a webszakács oldalán!

BUDAY PÉTER KONYHÁJÁBÓL


Friss zöldségekkel töltött csirkemell velouté mártásban

Hozzávalók 4 főre:










Itt megnézheted videón is!

Elkészítése:

Először a csirkemellfilét töltöm meg. A julienne-re vágott zöldségeket - zeller, sárgarépa, póréhagyma - beleteszem egy keverőtábla. Megsózom, kevés vágott mentával és egy kevés bazsalikommal fűszerezem, végül összekeverem.

Előkészítem a csirkét. A csirkemell belső oldaláról leveszem a nyelvét/szívét. Egyetemes késsel vagy csontozókéssel először hosszában, a csirkemell vastagságának kétharmadáig bevágom. Ezután a hosszanti vágást oldalirányban kinyitom, így kialakul egy nagyobb "zseb".

Megsózom és ebbe a zsebbe helyezem be az ízesített zöldséget. Rögzítem fogpiszkálóval. Egy serpenyőben kevés zsiradékon, közepes hőfokon a töltött oldalán kezdem sütni. 2-3 percnyi sütés után átfordítom, kihúzom belőle a fogpiszkálót - így sütés közben kinyílik a hús. Lefedem és takarékra visszaveszem a lángot. 7-8 percnyi sütés után elkészül a csirke. Kiveszem a serpenyőből a csirkemellet - és ha maradt az edényben, akkor a kicsit odasült zöldségdarabokat is.
Velouté mártás: Világos vajas rántást készítek a serpenyőben. Vajat olvasztok, majd lisztet szórok bele. Fakanállal folyamatosan keverem, hogy ne égjen oda. 1-1,5 perc után beleöntök annyi alaplevet, hogy mártás sűrűségűvé váljon. Forralás és folyamatos keverés közben csomómentesre forralom.

Ennél az ételnél a sülő zsiradékhoz, amikor már kivettem a megsült csirkemellet, adok még vajat, abból készül el a rántás, és csirkehúsalaplével öntöm fel. Tálaláskor a töltött csirkemellet a tányérra teszem. A mártást úgy adagolom, hogy belefolyjon a csirke belsejében levő zöldséghez. Köretként burgonyapürét kínálok.

KISMAMÁKNAK


Sajtos cukkinifőzelék


Tápanyagtartalma: energia: 288,8 kcal; fehérje:18,6 g; zsír: 10,2 g; szénhidrát: 30,2 g

Hozzávalók 1 főre:

• 25 dkg cukkini
• 3 dkg sovány sajt
• 1,5 dl tej (1,5%-os)
• 1 csapott kiskanál olívaolaj
• 1 közepes evőkanál Graham-liszt
• só
• szerecsendió
• friss bazsalikom
• oregánó

Thinkstock
Thinkstock

Elkészítése:
A cukkinit alaposan megmossuk és héjával együtt kb. 1-1,5 cm-es kockákra vágjuk. Teflonbevonatú edényben a kevés olajon hirtelen átpirítjuk. Fedővel lefedve pár percig pároljuk a saját levében. Közben ízesítjük oregánóval, sóval, szerecsendióval. Ezt követően a liszttel meghintjük, újra átpirítjuk, és hideg tejjel felöntve csomómentesre elkeverjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, amivel még egyszer lazán átkeverjük. Friss bazsalikommal díszítve tálaljuk.

MENEDZSEREKNEK


Tavaszi színes csirkés egytál

Tápanyagtartalma: energia: 524 kcal; fehérje: 39,9 g; zsír: 18,2 g; szénhidrát: 53 g

Hozzávalók 1 főre:

• 12 dkg csirkemell
• 6 dkg bulgur
• 3 dkg piros kaliforniai paprika
• 3 dkg padlizsán
• 2 dkg póréhagyma
• 0,5 dl főzőtejszín (15% zsírtartalmú)
• 2 csapott kiskanál olaj
• só
• friss rozmaring
• fehérbors
• petrezselyemzöld

Thinkstock
Thinkstock

Elkészítése:
A bulgurt (magas rosttartalmú búzatöret, mely a barnarizsnek egy ízletesebb, könnyebben elkészíthető alternatívája lehet) megmossuk, lecsepegtetjük, az olaj felén átpirítjuk, majd a bulgur mennyiségének megfelelő, kétszeres mennyiségű meleg vízzel felöntjük, ízesítjük sóval és a megmosott, felaprított petrezselyemzöld felével. Fedő alatt kis lángon, vagy forró sütőben pároljuk. Az olajon megpirítjuk a felcsíkozott csirkemellet, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, ízesítjük sóval, fehérborssal, rozmaringgal, majd fedő alatt készre pároljuk, ekkor hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk, majd hozzákeverjük a bulgurhoz. A friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.




A fejünkbe vettük, hogy lefogyasztjuk az országot!

Te hány kilótól szeretnél megszabadulni 3 hónap alatt?



Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!






Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.