A nap receptje: Zöldséges szélesmetélt

recept Buday Péter webszakács tészta étel zöldség Webszakács szélesmetélt nap receptje
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hét receptje sikerén felbuzdulva mától minden nap ajánlunk valamit az Ez zsír! és a Webszakács kínálatából. Ezen a héten  Az olaszos ízek bemutatására helyezzük a hangsúlyt, és ennek jegyében alábbi cikkünk egy igazán egyszerűen elkészíthető, mégis mesés ételt tár a közönség elé. Buday Péter pedig segít az elkészítésben
http://videa.hu/flvplayer.swf?v=IMY2FiTo5BZknbcL

A tészta sós vizét feltesszük, és amíg felforr és a tészta megfő, elkészítjük a mártást. A zöldségeket megtisztítjuk, majd nagyjából egyforma hasábokra vágjuk. Előveszünk egy nagy serpenyőt, beletesszük az olívaolajat, és ha megmelegedett, a zöldségeket is. Megsózzuk, megborsozzuk az egészet, és addig pirítjuk, amíg belül puha, kívül pedig ropogós zöldségeket kapunk. Utána hozzákeverjük a kifőtt, lecsepegtetett tésztát, és már csak annyi dolgunk van, hogy megszórjuk az apróra vágott bazsalikommal, és a reszelt sajttal.

Az alapanyaglista ITT is megtalálható.

Ízlett a recept vagy éppen máshogyan készítenéd el? Küldd el nekünk e-mailen az észrevételeidet az info@life.hu -ra!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.