Narancsos pulykasült lépésről lépésre

Forrás: Lázás Chef -
karácsony a nap cikke recept lépésről-lépésre pulykasütés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A pulykasütéstől még mindig sokan félnek, vagy azért, mert még nem készítettek ilyet, vagy már egyszer elrontották, és ezért csalódtak benne. Nos, ha kipróbáljátok ezt a pácos verziót, biztosan sikerül szaftos és különleges ízű pulykát készítenetek. 

Jó főzést és kellemes ünnepeket kívánok!

Előkészítési idő: 35 perc
Pácolási idő: 1-2 nap
Sütési idő: 3-5 óra, a pulyka súlyától függően

Forrás: Lázás Chef

Hozzávalók 6-8 személyre:

1 darab bébipulyka 3-5 kg, fej nélkül, zsigerelve, konyhakészen
3 dl Martini
2 darab narancs leve
1 liter víz
5 evőkanál szójaszósz
3 gerezd tisztított fokhagyma
1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
2 teáskanál durvára tört feketebors
1 teáskanál fehér őrölt bors
1 evőkanál rózsabors
5 dkg só
2 darab szeletelt narancs
annyi felöntő hideg víz, hogy ellepje a szárnyast

(kötözőspárga, tű, cérna)

Nézd meg a galériát, és olvasd el a képek alatt a készítés fázisait lépésről lépésre!

/1312/Naran20131222134631

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.