Narancsos pulykasült lépésről lépésre

Forrás: Lázás Chef -
karácsony a nap cikke recept lépésről-lépésre pulykasütés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A pulykasütéstől még mindig sokan félnek, vagy azért, mert még nem készítettek ilyet, vagy már egyszer elrontották, és ezért csalódtak benne. Nos, ha kipróbáljátok ezt a pácos verziót, biztosan sikerül szaftos és különleges ízű pulykát készítenetek. 

Jó főzést és kellemes ünnepeket kívánok!

Előkészítési idő: 35 perc
Pácolási idő: 1-2 nap
Sütési idő: 3-5 óra, a pulyka súlyától függően

Forrás: Lázás Chef

Hozzávalók 6-8 személyre:

1 darab bébipulyka 3-5 kg, fej nélkül, zsigerelve, konyhakészen
3 dl Martini
2 darab narancs leve
1 liter víz
5 evőkanál szójaszósz
3 gerezd tisztított fokhagyma
1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
2 teáskanál durvára tört feketebors
1 teáskanál fehér őrölt bors
1 evőkanál rózsabors
5 dkg só
2 darab szeletelt narancs
annyi felöntő hideg víz, hogy ellepje a szárnyast

(kötözőspárga, tű, cérna)

Nézd meg a galériát, és olvasd el a képek alatt a készítés fázisait lépésről lépésre!

/1312/Naran20131222134631

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.