Fokhagymás-paradicsomos penne

Forrás: Lázár Chef -
fokhagyma paradicsom penne sztárszerző sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Ennek a végtelenül egyszerű fogásnak a titka, hogy a paradicsom ízét fahéjjal párosítjuk. A fehérbor pedig szinte kötelező eleme a tésztaételeknek, mert gazdagítja és kiemeli az ízeket.

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

0,5 kg paradicsom vagy 0,5 l hámozott paradicsomkonzerv
1 csomag, 500 g-os penne
fél dl száraz fehérbor
fél dl olívaolaj
fél fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csipet őrölt fahéj
1 evőkanál szárított bazsalikom
1 mokkáskanál őrölt feketebors
1 teáskanál só

Elkészítési idő: 25 perc

Elkészítés: Az olívaolajon megfuttatjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, az őrölt fahéjat, a száraz fehérbort és a bazsalikomot, majd fedő alatt 10 percig forraljuk. Közben sós vízben megfőzzük a tésztát, és leszűrve a szószhoz adjuk. Forrón tálaljuk.

Extra tippünk:

Ízlés szerint ízesíthetjük 1 evőkanál barnacukorral is a szószt, de  ezt inkább akkor tegyük, ha konzervparadicsommal dolgozunk, és ragaszkodunk a kicsit édeskésebb szószhoz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.