sztárszerző tejszín fokhagymakrémleves vöröshagyma sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

A tejszínes fokhagymaleves csak pozitív tulajdonsággal rendelkezik: könnyű elkészíteni, nagyon egészséges és egy kis változatosságot hoz a téli nehéz levesek közé. Jó étvágyat hozzá!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

1 fej vöröshagyma
6 fej fokhagyma
2 dl tejszín
1 l víz
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál liszt
1 evőkanál kakukkfű
1 mokkáskanál bors
2 teáskanál só
pirított kenyérkockák a tálaláshoz

Elkészítési idő: 30 perc

Elkészítés:

A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük, majd megpirítjuk az olívaolajon. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel, majd felforraljuk. Közben a tejszínnel elkeverjük a lisztet, amit forrás után, habverő segítségével a leveshez adunk. Ezután hozzáadjuk a kakukkfüvet, körülbelül 5 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

Extra tippünk:

A levest úgy is elkészíthetjük, hogy a fokhagymafejeket egészben 2/3-1/3 arányban keresztben kettévágjuk, majd kevés olajjal meglocsolva és sóval megszórva, 170 fokon 25 perc alatt puhára sütjük. A sült fokhagymákat kinyomva ropogós héjukból használhatjuk a leves készítéséhez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.