Life Network falatka recept stőhr gréta vegán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A LifeNetwork tévé műsorán látható Gréta Konyhája című sorozatban Stőhr Gréta, a Life.hu vegán életmódtanácsadója a vegán, vagyis a kizárólag növényi eredetű alapanyagokat felhasználó konyha rejtelmeibe vezet be bennünket. Most például az izgalmas ízvilágú tofus-baconös-avokácós falatkák elkészítését mutatja meg.

Igazi vendégváró falatkák, amiknek senki nem tud ellenállni.

Hozzávalók:

fél blokk füstölt tofu
teriyaki szósz
1 db avokádó
kevert zacskós saláta
1 db paradicsom
Joya Cremesse
savanyú uborka
4 szelet korpás toast kenyér

Forrás: Stőhr Gréta

Elkészítés:

1. A füstölt tofut vékony szeletekre vágjuk és kókuszolajon megpirítjuk, teriyaki szósszal meglocsoljuk
2. Toast kenyeret pirítunk, megkenjük növényi tejföllel vagy tojásmentes majonézzel, ráborítjuk a füstölt tofut, adunk hozzá salátát, paradicsomot és avokádószeleteket, majd beborítjuk egy másik toasttal
3. Háromszög alakúra vágjuk őket, és fogpiszkálóval rögzítjük.

Elkészítési idő: 25 perc
Szükséges eszközök: serpenyő, kések, vágódeszka, kenyérpirító, tányérok, fogpiszkáló

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.