Lázár Chef receptjei főtt kukorica sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Ha a következő szabályokat betartod, akkor garantáltan nem lesz kemény vagy túlfőtt a kukoricád!

Forrás: Lázár Chef

1. Minél frissebb a kukorica, annál édesebb - ezt onnan tudod, hogy a kukoricaszemben fehér színű lé van.
2. Forró vízbe tedd, és csak 15 percig főzd!
3. A főzőlébe mindig tedd bele a "kukoricabajszot" is!
4. Soha, de soha ne tegyél sót a főzővízbe!
5. Akkor lesz a legfinomabb, ha lefedve, a főzőlében hagyod langyosra hűlni.
6. Locsold meg olvasztott vajjal, majd sózd meg.

Extra tipp:

Vigyázz! A vajas kukorica legalább 200 kalória/darab, és egy sosem elég...

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.