3 finom tésztaétel, amit bátran fogyaszthatsz

Forrás: Thinkstock -
penne recept tejszín zöldbab egészség ricotta tészta zöldség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Korábbi cikkünkből kiderül, hogy a tésztát az utóbbi években igazságtalanul kiáltották ki az elhízás egyik fő okozójának, elsősorban szénhidráttartalma miatt. Aki azonban imádja és ragaszkodik hozzá, egészségesen is elkészítheti kedvencét. Íme, a Life.hu tippjei.

Az egészséges tésztafogyasztás alapelve, hogy a tésztához mindig társítsunk zöldséget, a húsokat és a tejtermékeket azonban ne vegyítsük. Vagy az egyik, vagy a másik termékcsaládból válasszunk feltétet a tésztánkhoz.

Csirkés-zöldséges penne

Hozzávalók (két csirkemellhez):

40 dkg zöldbab, 20 dkg zöldborsó, 50 dkg spagetti, 1 kisebb méretű sárgarépa, 10 dkg kelbimbó, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomag snidling, só

A csirkét megmossuk, sózzuk, kockára vágjuk és teflonban megpirítjuk. Rászórjuk a zöldségeket, vagyis a babot, a borsót, a kelbimbót, a hagymát, a snidlinget a fokhagymát és a felkockázott répát, majd puhára pároljuk. A tésztát sós, forró vízben főzzük meg, majd olajra tesszük és összekeverjük a zöldséges csirkével.

Forrás: Thinkstock

Kagylótészta cukkinivel és ricottával

Hozzávalók:

50 dkg kagylótészta, 60 dkg cukkini, 40 dkg friss, zsírszegény ricotta, mentalevél, friss metélőhagyma, 1 citrom finomra reszelt héja, citromlé, olívaolaj

A tésztát sós, forró vízben főzzük meg. Ameddig puhul, hámozzuk meg és vágjuk vékony csíkokra a cukkinit, majd pedig két percig tegyük olajra közepes tűzön. Ha kellően megbarnult, adjuk hozzá a mentát, a metélőhagymát, szórjuk meg citromhéjjal, öntözzük meg citromlével és egy csipetnyi olajjal. Sóval és borssal ízesítsük, majd pedig adjuk hozzá a tésztát. Ricottával tálaljuk!

Forrás: Thinkstock

Spagetti tejszínes csirkével és szerecsendióval

Hozzávalók (két csirkemellhez):

50 dkg spagetti, 5 dl tejszín, gyömbér, szerecsendió, só, feketebors, olaj

A csirkét felkockázzuk, és közepes lángon fehérre sütjük. A tésztát sós, forró vízben főzzük meg. A tejszínt a csirkére öntjük és megfűszerezzük. Gyömbérrel, szerecsendióval, sóval és borssal ízesítjük. Az egészet készre főzzük, majd pedig a spagettivel tálaljuk.

Forrás: Thinkstock

Készíts ínycsiklandó szószokat!

A tészta az egyik legkreatívabb étel - amellett, hogy számos fajtája létezik, a rájuk kerülő szószoknak csak a képzelet szabhat határt. Ráadásul pillanatok alatt elkészül a legbonyolultabb kreáció is. Íme, a három legfinomabb tésztaszósz - nem csak hétköznapokra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.