Roberto konyhája: gyömbéres-kurkumás csirkeleves

Forrás: Roberto konyhája -
Roberto konyhája gyömbér leves recept kurkuma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kicsit pikáns, kicsit egzotikus, és ezen a hűvös tavaszi napon melegséget csempész a lelkedbe. Rostás Róbert, a Life.hu séfje ezúttal gyömbéres-kurkumás csirkeleves receptet hozott nektek.

Hozzávalók 6 főre:

  • 60 dkg csirkemell
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 30 dkg petrezselyemgyökér
  • 1 egész paradicsom
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 2 teáskanál reszelt gyömbér vagy gyömbérpor
  • 2 teáskanál kurkuma
  • 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • só, bors
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2,5 dl tejszín
Forrás: Roberto konyhája

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a zöldségeket, és vágjuk 1 centis kockákra. A hagymát aprítsuk fel szintén kis kockákra, a húst pedig daraboljuk másfél centis kockákra. Hevítsük fel az olajat, pirítsuk üvegesre a hagymát, adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet és az apróra vágott fokhagymát. Magas hőfokon pároljuk a csirkemellet, amíg fehéredni nem kezd, ekkor adjuk hozzá a 2 teáskanál gyömbért és a 2 teáskanál kurkumát.

Keverjük jól össze, és hagyjuk 1-2 percig, hogy a gyömbér íze áthassa, és a kurkuma sárga színe bevonja a csirkemellet. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott a répát, a petrezselyemgyökeret, a paprikát és az egész paradicsomot. Ezt is jól elkeverjük, és hagyjuk 1-2 percig, hogy az ízek és színek jól összeérjenek a fazékban. Természetesen ehhez elengedhetetlen a folyamatos kevergetés és odafigyelés!

Forrás: Roberto konyhája

Amikor ezzel megvagyunk, és a konyhában már a gyömbér fenséges illata uralkodik, szórjuk meg 1 púpos kanál liszttel. Húzzuk félre a tűzhelyről, és alaposan keverjük meg, majd öntsük fel hideg vízzel. Keverjük fel, tegyük vissza a tűzhelyre, és kezdjük el főzni.

A lisztszórás egy egyszerű sűrítési módszer. A habarást váltja ki, mert tejet nem szeretnénk használni, majd csak a végén tejszínt.

Folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel a levest, aminek kevéske hab képződik majd a tetején, ezt folyamatosan távolítsuk el! Forrás után vegyük közepes hőfokra a tűzhelyet, ízesítsük sóval és borssal a levesünket. A zöldségek megpuhulásával elkészültünk, kapcsoljuk ki a tűzhelyet, és húzzuk félre a levest, majd keverjük bele a tejszínt. Ezzel minden összhangba kerül majd a fazékban, és jöhet a tálalás.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.