Roberto konyhája: oldalas tandori pácban

Forrás: Roberto konyhája -
sütés-főzés recept étolaj2016 konyha oldalas
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ilyen ízekkel lehet igazán megszerettetni az indiai konyhát a családdal! Kápráztasd el szeretteidet Roberto legújabb finomságával: készíts oldalast tandori pácban.

Hozzávalók:

  • 1 kg szeletelt oldalas

Első pác:

  • 1 evőkanál reszelt gyömbér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet chilipor
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál citromlé

Második pác:

  • 250 g zsíros joghurt
  • 1 dl növényi olaj
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál garam masala
Forrás: Roberto konyhája

A garam masala egy indiai fűszerkeverék, amit mi is gyorsan és egyszerűen elkészíthetünk mozsárban vagy darálóban.

Az én saját receptem:

  • 1 tk őrölt fahéj
  • 4 db babérlevél
  • • 1 tk kömény
  • 5 szem kardamon
  • 1tk egész fekete bors
  • 1tk szegfűszeg
  • 1tk őrölt szerecsendió

Ha van mozsarunk, nagyon jó móka ezt a sok finom fűszert összetörni. Kábulatba ejtő illatok szabadulnak el a konyhában, és kedvet kapunk egy indiai est megrendezésére. Ha nincs mozsarunk, egy konyhai darálóval is ezt a hatást érhetjük el.

Elkészítés:

Ennek az ételnek a különlegessége, hogy két pácban fogjuk érlelni. Mind a kettőben 15-15 percig érleljük a húsunkat.

Azzal kezdjük, hogy a húst hideg folyóvízben leöblítjük, és hagyjuk lecsöpögni. Ez után elkészítjük az első pácot. A gyömbért tálba reszeljük, hozzá reszeljük a fokhagymát. Adunk hozzá sót, a csipetnyi chilinket és a citrom levét. Keverjük össze, és rakjuk bele a húst. Kézzel kezdjük el a húsba dörzsölni a pácot, hogy intenzívebb ízhatást érjünk el.

Forrás: Roberto konyhája

Rakjuk a hűtőbe negyed órára, eközben készítsük el a második pácot. Tegyük tálba a joghurtot, a garam masalát, az olajat és a fűszereket. Habverővel keverjük alaposan össze, és öntsük az előzőleg bepácolt oldalasunkra! Keverjük össze, és rakjuk újra a hűtőbe.

Amikor eltelt a pácolási idő, rakjuk magas falú tepsibe a bepácolt húsunkat. Fedjük le fóliával, és kezdjük meg a sütést 200 fokon, légkeverés mellett a sütő középső részébe helyezve 50 percig sütjük. A sütési idő után a sütőt 180 fokra állítjuk, levesszük a fóliát, és 20 percig légkeverésen pirítjuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.