Ravioli - Az olasz konyha különlegessége

Forrás: Thinkstock -
Edvin Marton olasz Olaszország gasztronómia konyha Marton Adrienn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az olasz konyha közkedvelt Európa-szerte, de igazi, autentikus finomságokat kevés helyen lehet kapni az országon kívül, így amikor Olaszországban jártunk Edvinnel, kipróbáltuk a helyi különlegességeket. Egy régebbi hangulatú, de nagyon otthonos étterembe vezetett az utunk, ahol csupa kulináris élménnyel gazdagodtunk.

Az itáliai gasztronómia híres a tésztaételekről, így egyértelmű volt, hogy mivel is kezdjünk. Egy fenséges spenótos raviolit kóstoltunk meg. Engem teljesen magával ragadott a tészta tökéletes állaga. Kaliforniában az iskolában ugyan tanították a tésztakészítést, de azóta otthon nem próbálkoztam meg vele, ez idáig. Az utazásunk után persze egyből kedvet kaptam hozzá, és azóta is folyamatosan saját készítésű raviolival lepem meg a családomat, különféle töltelékekkel megbolondítva, egy kis parmezánnal fűszerezve.

Egy fenséges spenótos raviolit kóstoltunk meg Forrás: Thinkstock

A kellemes főételt szerettük volna valami nemzeti desszerttel megkoronázni, így a tiramisura esett a választásunk. Az édesség neve a tirame sù olasz kifejezésből ered, ami annyit jelent dobj fel, ez a két koffeines összetevőre utal benne, a kávéra és a kakaóra.

Tiramisu Forrás: Thinkstock

Mondanom sem kell, maga volt a tökély ez a finomság, és itt is megfogadtam, hogy ezentúl otthon is többször készítem el, persze kicsit egészségesebb változatban. Ezután a hangulatos olasz kisutcák felé vettük az irányt, ahol még betértünk az egyik cukrászdába egy cannolira. Ez a hagyományos édesség egy olajban sült ostyába töltött bárányricotta, amelyet cukorral, kandírozott gyümölcsökkel, pisztáciával vagy csokoládéval ízesítenek. Némelyik akkora volt, akár a fejünk, mi persze egy kisebb változatot választottunk, de az is bőven elég volt kettőnknek. Kívül ropogós, belül krémes és édes...

Még betértünk az egyik cukrászdába egy cannolira Forrás: Thinkstock

Ellenállhatatlanul finom!

A kis gasztrokalandunk óta a konyhánkba is beköltöztek az olasz ízek, amit talán a gyermekeim imádnak a legjobban. Tiramisu, bolognai spagetti, ravioli, egytől egyig nagy kedvencekké váltak. Szeretek kísérletezni, más kultúrákat, ételeket megismerni, és ezt átadni a fiaimnak. Igazi multikulturális konyha a miénk!

Szeretek kísérletezni, más kultúrákat, ételeket megismerni Fotó: Marton Adrienn
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.