Recept hétvégére: cigánypecsenye paszternákkal

Forrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV -
cigánypecsenye recept főzés egészséges életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól!

Hozzávalók:

  • 60 dkg tarja
  • 12 dkg szeletelt bacon
  • 1 fej fokhagyma
  • 15 dkg túró
  • 15 dkg vörös hagyma
  • 40 dkg tisztított paszternák
  • frissen őrölt bors
  • 10 g őrölt piros paprika
  • 1 dl napraforgó olaj
Cigánypecsenye paszternákkal Forrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV

Elkészítése:

A tarját ujjnyi vastag szeletekre vágom, és egy kicsit kiklopfolom. A császárszalonnát sütőben ropogósra pirítom. Zúzott fokhagymával, sóval, piros paprikával, őrölt borssal, a szalonna kiolvadt zsírjával, és ha szükséges, akkor egy kevés étolajjal kikeverve fűszerkrémet készítek. Ezzel a krémmel kenem be a húst, és hagyom állni, érlelődni. Legalább egy éjszakát jó lenne neki adni. Ezt követően serpenyőben közepesen erős tűzön, kevés étolajat aláöntve megsütöm. Kiveszem a megsült hússzeletet, és az ottmaradó sülő zsírban hagymát pirítok. Hozzáadom a meggőzölt felkarikázott paszternákot, és összepirítom, majd túrót morzsolok rá, végül jöhet az apróra vágott petrezselyem is. Tálaláskor megszórom a ropogós baconnel.

Nézd meg a teljes adást!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.