Roberto konyhája juhtúró recept sztrapacska
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy igazi klasszikus, amiről mindig csak beszélünk, és amikor elkészül, nem lehet abbahagyni az evését. Nem olyan régen Prágában jártam, és lépten-nyomon azt tapasztaltam, hogy a cseh konyha nagyon hasonló a magyar konyhához. Az ízek ismerősek voltak, mégsem ugyanolyanok, mint itthon. Ott kaptam az ihletet, hogy főzzek egy finom juhtúrós sztrapacskát. Én egyszerűen imádom, nézzük, hogyan készül!

Hozzávalók 6 főre

• 80 dkg burgonya
• 1 db tojás
• 35 dkg liszt
• 1 teáskanál só
• 20 dkg füstölt szalonna
• 1 közepes vöröshagyma
• 40 dkg juhtúró
• 2 dl 20% zsírtartalmú tejföl
• póréhagyma és lilahagyma díszíteni

Juhtúrós sztrapacska Forrás: Shutterstock

Elkészítése

1. A burgonyát hámozzuk meg, és reszeljük finomra. Adjunk hozzá egy csipet sót, és hagyjuk állni 10 percig, majd nyomkodjuk ki a levét.

2. A kinyomkodott burgonyát keverjük össze a tojással, liszttel és annyi vízzel, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk. Szaggassuk ki enyhén sós, lobogó vízbe. Ha feljött a víz tetejére, főzzük további 2 percig, majd szűrjük le, de a főzővízből egy decit tegyünk félre.

3. A szalonnát egy serpenyőben pirítsuk meg, és szűrőlapáttal vegyük ki. A visszamaradt zsírba tegyük bele az apró kockára vágott hagymát, és pirítsuk meg rajta. Adjuk hozzá a juhtúrót, a tejfölt, és keverjük el. Öntsük hozzá a félretett főzővizet, és főzzük össze vele.

4. Tegyük bele a sztrapacskát, forgassuk össze, majd tálaljuk ki. Pirított szalonnával és extra tejföllel kínáljuk. Díszítsük póré- és lilahagymával.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.