Recept hétvégére: krumplileves csicsókával és kolbásszal

Forrás: Keverd újra, Buday! -
leves krumplileves recept kolbász csicsóka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól! 

Hozzávalók:

  • 50 g étolaj
  • 60 g vörös hagyma
  • 150 g burgonya
  • 250 g csicsóka
  • 200 r sárgarépa
  • 200 g petrezselyemgyökér
  • 100 g füstölt kolbász
  • 50 g füstölt szalonna
  • 10 g piros paprika
  • 1 cs zeller zöld
Krumplileves csicsókával és kolbásszal Forrás: Keverd újra, Buday!

Elkészítése:

Ennek a levesnek az a lényege, hogy nagyon kevés legyen benne a burgonya, inkább a zöldség és a csicsóka domináljon. Kevés füstölt szalonnát, és száraz kolbászt megpirítok. Ennek a zsírján pirítok apróra vágott vörös hagymát. Amikor megvan, ráteszem a kockára vágott zeller gumót, csicsókát, sárgarépát, és a burgonyát. Vágott zellerzöldet is adok hozzá. Megsózom, megszórom piros paprikával. Felöntöm vízzel és puhulásig főzöm. Tálaláskor tejfölt, vagy joghurtot kínálok hozzá

Nézd meg a teljes adást!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.