Recept hétvégére: töltött cukkini tejfölös káposztával

káposzta cukkini recept
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól!

Hozzávalók:

  • 25 dkg sárgaborsó
  • 20 dkg trappista sajt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg szeletelt sonka
  • 2 db közepes cukkíni
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg vörös hagyma
  • 40 dkg kelkáposzta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
Töltött cukkini tejfölös káposztával Forrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV

Elkészítése:

A sárgaborsót sós vízben puhára főzöm. Reszelek bele sajtot, beleütök két tojást, teszek bele egy kis pirított diót és apróra vágott sonkát. Amennyiben szükséges. megsózom. Betöltöm a félbevágott kimagozott cukkinibe, megszórom a maradék reszelt sajttal, és sütőben készre sütöm. A kelkáposztát lereszelem, és kevés újhagymával együtt megpirítom. Tejföllel felöntöm, és sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítem.

Nézd meg a teljes adást!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.