Recept: gesztenyés burgonyamártás csirkemellel

gesztenye mártás recept csirkemell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól! 

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 30 dkg fehér burgonya
  • 5 dkg teavaj
  • 10 dkg egész gesztenye
  • 1 db citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 dkg rukkola vagy madársaláta
  • 1 dkg reszelt friss gyömbér
  • friss chili, vagy szárított chili pehely
  • 4 dkg méz
Gesztenyés burgonyamártás csirkemellel Forrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV

Elkészítése:

A fehér színű burgonyát megfőzöm. A gesztenye ízű fehér burgonyából készítek egy finom mártást, darabos gesztenyével, és a saját főzőlevével. Vajjal, és a főzőlével krémesítem a burgonyát, és néhány csepp citrommal, sóval, csípős chilivel ízesítem. Gyömbérrel, mézzel, fokhagymával pácolt csirkemell csíkokat pirítok rá. Végül néhány levél salátát adok hozzá.

Nézd meg a teljes adást!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.