recept lecsó spagetti
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól! 

Hozzávalók:

  • néhány szelet kolbász
  • 400 g spagetti
  • 300 g TV paprika
  • 300 g paradicsom
  • 300 g lilahagyma
  • 100 g olívaolaj
  • 60 g friss citrom kicsavart leve
  • 150 g újhagyma a hosszú zöld szárával együtt
  • 20 g friss bazsalikom
  • 30 g só
Lecsós spagetti Forrás: Keverd újra Buday!/LifeTv

Elkészítése:

A tésztát sós vízben kifőzöm, majd tányérra teszek egy adagot. Erre mehet is rá a karikákra, majd félbe vágott kolbász. Rusztikusabb darabokra vágom a lilahagymát, a kicsumázott paprikát és a paradicsomot is. Ezeket külön-külön egy kevés olajon megpirítom, majd mehetnek rá ezek is a tésztára. Tálalás előtt a tésztát végül összekeverem a zöldségekkel, olívaolajjal, friss citrom levével, sóval, és friss bazsalikommal ízesítem. Kis karikákra vágott újhagymával frissítem.

Nézd meg a videót:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.