Vegán karácsonyi bonbon

Forrás: Shutterstock -
karácsony cukormentes recept vegán bonbon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezt a liszt-, tej-, cukor-, és tojásmentes bonbont azoknak ajánljuk, akik ételallergiával küzdenek, esetleg vegánok, vagy szeretnének odafigyelni arra, hogy egészséges édességeket fogyasszanak karácsonykor is. 

Hozzávalók:

Massza:

  • 20 dkg datolya
  • 15 dkg mandula, mogyoró és dió vegyesen
  • 2 ek kókuszreszelék
  • 1 ek kandírozott narancshéj
  • 1 ek kandírozott gyömbér
  • 1 kk fahéj

Bevonat:

  • 10 dkg étcsokoládé (min 70% kakaótartalommal)
  • 1 ek kókuszzsír
  • 1-2 ek pisztácia összetörve
Pisztáciás karácsonyi bonbon Forrás: Shutterstock

Elkészítése:

A datolyát, ami egyrészt a természetes édesítője a bonbonnak, másrészt összetartja a masszát, 2 dl vízbe beáztatjuk. Körülbelül két óra után az áztatólével együtt robotgépben pürésítjük. A magokat szintén robotgépen ledaráljuk, a kandírozott narancshéjat és a gyömbért apróra vágjuk. A kókuszreszelékkel és a fahéjjal együtt a datolyapüréhez keverjük, majd a masszából bonbonokat formázunk. Néhány óra hűtés után fogyaszható is.

Ha van kedved még dolgozni vele, akkor melegíts jó minőségű étcsokádét egy kevés kókuszzsírral gőz fölött, majd mártogasd bele a bonbonokat. Sorakoztasd fel őket zsírpapírra és amíg nem szilárdult meg a csoki, szórj rá pisztáciatöretet. Szemet gyönyörködtetően rusztikus lesz így a végeredmény.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.