Azt már tudjuk, hogy az előre feldolgozott húspépek, amik csak nyomokban tartalmaznak húst, mennyi mérget juttatnak a szervezetünkbe. Néha olyan izgalmas valami újat, finomat enni egy szelet pirítóssal, vagy friss zsömlével.
Tojáskrém
Hozzávalók:
- 4 tojás
 - 5 dkg vaj
 - 1 kk mustár
 - 1 lilahagyma
 - só, bors
 

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2021 Cesarz/Shutterstock. No use without permission.
Főzzünk meg négy tojást. Pucoljuk meg, aprózzuk fel, és tegyünk hozzá egy evőkanálnyi vajat. Jöhet hozzá egy adag mustár, só, bors, esetleg egy kis apróra vágott lila hagyma. Félórára tegyük a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek, aztán már mehet is a pirítósra.
Kolbászkrém
Hozzávalók:
- 5-10 deka szárazkolbász
 - 2 tojás
 - 1 ek vaj
 - újhagyma vagy medvehagyma
 
Ha maradt otthon egy kis kolbász, ami már meg is száradt, dobjuk a darálóba. Keverjünk hozzá 2 kemény tojást, 10 deka vajat, és egy csokor apróra vágott medvehagymát vagy újhagymát.
Uborka krém
Hozzávalók:
- 1 db kígyóuborka
 - 1 doboz görög joghurt
 - 2 gerezd fokhagyma
 - fél csomag kapor
 - só, bors
 
Az uborkát mossuk meg, és reszeljük le a nagyobbik sajtreszelőn. Nyomjuk szét a fokhagymát, és tegyük az uborkára. Sózzuk meg, és pár perc múlva nyomjuk ki belőle a vizet. Most tegyük rá a joghurtot és a kaprot. Pihentessük egy órát, és kész a tzatziki. Mehet a pirítósra. 
További izgalmas recepteket találsz a Diéta és Fitnesz oldalán! Jó étvágyat!