Kelt tészta: sok háziasszony mumusa, pedig csak egyetlen titka van

kelt tészta
Mindmegette -
konyhai praktika kelt tészta fagyasztás aranygaluska
Sok háziasszony nem mer nekiállni a kelt tészta készítésének, pedig nem ördöngösség, csak pár prakitikát kell hozzá ismerni.

A foszlós, puha kelt tészta receptje az alapanyagokon, pontosabban azok hőmérsékletén is múlik. A lisztet a hűvös kamrában, a tojást, a tejet, a vajat és az élesztőt pedig a hűtőben tároljuk. Ahhoz azonban, hogy a tészta tökéletesre keljen minden alapanyagnak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Farkasinszki Ildikó, a Mindmegette Sütisulijának mestere az itt megtekinthető videóban további tippeket is elárul, hogy tökéletes legyen a végeredmény. 

Az élesztős tészta lefagyasztása egyszerű, és nem okozhat problémát, csak arra kell ügyelni, hogy benne az élesztő még ne legyen felfutott állapotban, különben a kiolvadása után egy nagyon ragacsos állagú tésztát kapunk. Felhasználás előtt 12 órával vegyük ki a fagyasztóból és hagyjuk felolvadni. A legjobb, ha éjszakára betesszük a hűtőbe. A felengedett tésztával a szokásos módon tudunk majd dolgozni.

Sok egyéb finomságon kívül, mint a kürtőskalács vagy a bukta, kelt tésztából készül például az aranygaluska is. Ez egy olyan klasszikus, amelyből - ha citromhéjjal és fahéjjal megbolondítod - igazi különlegességet varázsolhatsz. Hogy miként készítheted el, arról ebben a cikkünkben írtunk. 

aranygaluska
Az aranygaluska igazi klasszikus. 
Forrás: Reblog

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.