Kelt tészta: sok háziasszony mumusa, pedig csak egyetlen titka van

kelt tészta
Mindmegette -
konyhai praktika kelt tészta fagyasztás aranygaluska
Sok háziasszony nem mer nekiállni a kelt tészta készítésének, pedig nem ördöngösség, csak pár prakitikát kell hozzá ismerni.

A foszlós, puha kelt tészta receptje az alapanyagokon, pontosabban azok hőmérsékletén is múlik. A lisztet a hűvös kamrában, a tojást, a tejet, a vajat és az élesztőt pedig a hűtőben tároljuk. Ahhoz azonban, hogy a tészta tökéletesre keljen minden alapanyagnak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Farkasinszki Ildikó, a Mindmegette Sütisulijának mestere az itt megtekinthető videóban további tippeket is elárul, hogy tökéletes legyen a végeredmény. 

Az élesztős tészta lefagyasztása egyszerű, és nem okozhat problémát, csak arra kell ügyelni, hogy benne az élesztő még ne legyen felfutott állapotban, különben a kiolvadása után egy nagyon ragacsos állagú tésztát kapunk. Felhasználás előtt 12 órával vegyük ki a fagyasztóból és hagyjuk felolvadni. A legjobb, ha éjszakára betesszük a hűtőbe. A felengedett tésztával a szokásos módon tudunk majd dolgozni.

Sok egyéb finomságon kívül, mint a kürtőskalács vagy a bukta, kelt tésztából készül például az aranygaluska is. Ez egy olyan klasszikus, amelyből - ha citromhéjjal és fahéjjal megbolondítod - igazi különlegességet varázsolhatsz. Hogy miként készítheted el, arról ebben a cikkünkben írtunk. 

aranygaluska
Az aranygaluska igazi klasszikus. 
Forrás: Reblog

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.