Lehet, hogy te is rosszul tárolod a sajtot: íme, a helyes módszer

sajt
Shutterstock -
konyhai tipp hűtőszekrény sajt
Felmérésekből kiderült, hogy nagyon sokan rosszul tárolják a sajtot, amiből több probléma is adódik. Egyrészt megromlik, vagy ha mégsem, akkor az ízélmény csökken. De akkor mégis mit tegyünk?

Estelle, a Paroles De Fromagers élelmiszer-szakértője azt hangsúlyozza, hogy a sajtot mindig a hűtőszekrény alsó fiókjában kell tárolni a zöldségekkel együtt, ugyanis a felsőbb, hidegebb polcokon megkeményedik és túlságosan le is hűl. 

A sajtot a legtöbb ember szereti, egy tudományos kutatás pedig  kiderítette, hogy a sajtevés boldoggá tesz. Erről itt írtunk bővebben. 

A szakember hozzátette, hogy soha se csak a polcra tegyük a sajtot, jobb helyen van - lehetőleg üveg - frissentartó dobozokban, vagy speciális, sajt tárolására alkalmas papírban, amelyekben nem érintkezik a hűtőszekrény párás levegőjével: ott ki sem szárad, de meg se penészedik. 
Estelle azt is kifejtette, a sajt típusától függ, hogy mennyi ideig áll el. A lágy sajtok legfeljebb két hétig, a friss sajtok három hétig, a félkemény sajtok legfeljebb hét hétig, a kemény sajtok pedig akár 10 hónapig is elállnak, ha megfelelően tárolják - idézi az Express

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.