Adjunk a reteknek új esélyt: így készítsünk isteni savanyúságot belőle

retek, szeletelt retek
Shutterstock - HandmadePictures
gasztronómia savanyúság retek
A retek redkívül egészséges, mégsem fogyasztunk belőle eleget. Íme, egy újabb felhasználási módja, ami eddig ismeretlen ízvilágot adhat a sülteknek, vagy éppen a gombás ételeknek.

A retek valamiért nem örvend akkora népszerűségnek, mint amekkorát megérdemelne. Már az ókorban is ismerték és termesztették ezt a zöldséget, aminek meglehetősen magas a C-vitamin tartalma, vagyis érdemes beépítenünk az étrendünkbe. Általában szendvicsekkel fogyasztjuk, ha fogyasztjuk, íme azonban egy újabb felhasználási módja: készítsünk belőle savanyúságot. Frissességet és roppanósságot visz az étkezésbe. Bátran ehetjük sültek vagy gombás ételek mellé.

Hozzávalók:

  • 15 db közepes méretű retek
  • 158 ml vörösborecet
  • 11,5 dkg cukor
  • 2 tk. durva szemű só

Elkészítés:

A retket mossuk meg alaposan, majd karikázzuk fel nagyon vékonyan. Ezután egy tálban keverjük össze a cukrot, az ecetet és a sót, forgassuk bele a retket és hagyjuk állni. A legjobb néhány órűn belül elfogyasztani, de a hűtőben egy napig is eltartható - írja a Mindmegette.

Ezért nem mindegy, hogy mikor és milyen zöldséget fogyasztunk

A zöldség, gyümölcs és a megfelelő mennyiségű rost fogyasztás nagyon fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás szempontjából. Ám ha nem a megfelelő napszakban fogyasztjuk őket, sokkal nagyobb károkat okozhatnak a szervezetünkben, mint gondolnánk.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.