Így készül az álomalak: 3 ínycsiklandó, fogyasztó leves tavaszi estékre

leves, diéta
Forrás: Shutterstock/Yaruniv Studio -
hozd magad formába! diéta leves recept álomalak
Jön a fürdőruha szezon, de mit tegyünk, ha koplalás nélkül szeretnénk fogyni? Együnk levest!

Van, aki leveses, számára nem étkezés az étkezés anélkül, és van, aki sosem kér levest ebédre sem. Más megeszi éppen, de alig várja, hogy jöjjön a főfogás. Pedig ez az az étel, amelyet minden évszakban ajánlott fogyasztani, bárki megtalálhatja azt, amit könnyedén beilleszthet az étrendjébe. A levesek tárháza kimeríthetetlen: lehet húsos, zöldséges, végtelenül variálható. 

Most, hogy lekerül a nagykabát, jön a tavasz, ideje odafigyelnünk arra, mit és mennyit eszünk. Az alacsony zsírtartalmú levesek feltöltik a szervezetet folyadékkal, rostokkal, vitaminokkal, és a gyomrot is megtelítik. Ha lecseréljük a vacsoránkat ízletes zöldséglevesre, garantált a heti 1,5 - 2 kiló fogyás.  


Karfiolleves pirított dióval

A karfiol és a joghurt fanyar ízét az édeskés dió megbolondítja.
Forrás: Thinkstock

Izgalmas ízvilág, elolvad a szájban, mégis van benne egy kis ropogós. A karfiol és a joghurt fanyar ízét az édeskés dió megbolondítja. 

Hozzávalók: 

1 fej karfiol
2 deciliter joghurt
1 ek liszt
10 deka dióbél
petrezselyem
só, bors

Az apróra tördelt dióbelet pici olajban megpirítjuk és félretesszük. 1 liter alaplében főzni kezdjük  a rózsáira szedett karfiolt. Ha nincs alaplénk, tegyünk a vízbe zöldséges leveskockát. A joghurtban keverjük el csomómentesre a lisztet. Ha már puha a karfiol, dobjuk mellé a diót, és óvatosan öntsük rá a liszttel bekavart joghurtot - írja a Diéta és Fitnesz

Lilaburgonya-leves citrommal

A citromos lilaburgonya-leves egészséges és laktat is 
Forrás: Roberto konyhája

A lilaburgonya - szemben a fehér és vörös krumplival - alacsony kalóriatartalmú, így bátran ehetjük fogyókúra idején. Ráadásul nagyon egészséges is. A leves ránézésre olyan, mintha egyszerű krumplileves lenne, de annyi különleges ízt tartalmaz, hogy aki megkóstolja, mindenképp beilleszti a heti étrendjébe. 

Hozzávalók:

4 szem lilaburgonya
1 fej vöröshagyma
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 zeller
1 csokor zellerlevél
újhagyma
retek csíra
só, bors
1 citrom
1 deci olaj

A zöldségeket apróra vagdaljuk, a hagymát a kevés olajon megpirítjuk, majd hozzádobjuk a zöldségeket. Felengedjük vízzel, és lassú tűzön addig főzzük, míg a sok zöldség meg nem puhul. A citrom levét kicsavarjuk, és beleöntjük a levesbe. Petrezselyemmel, retekcsírával, újhagyma-darabkákkal megszórjuk. 

Zöldségleves csipetkével 

Minden zöldség belekerülhet, ami csak van otthon.
Forrás: Thinkstock

Ez a leves azért nagyszerű, mert minden zöldség belekerülhet, ami csak van otthon. Répa, krumpli, zeller, hagyma, újhagyma... És a végén, hogy valami laktató is kerüljön a gyomrunkba, jöhet bele csipetke vagy nokedli! 

Hozzávalók:

Burgonya
Hagyma
Sárgarépa
Fehérrépa
Fokhagyma
Paradicsom
Paprika
És bármi, ami van otthon...


 

 Ha pedig ezeket a leveseket már mind kipróbáltad és valami újra vágysz, kattints ide, és már szaladhatsz is a hozzávalókért. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.