Így tárold a zacskós salátát, hogy ne kössön ki 3 nap múlva a kukában: egyszerű és hatásos trükk

Forrás: Shutterstock -
egészség frissesség tárolás saláta
Ez egy rendkívül kényelmes alapanyag, hiszen gyorsan összedobhatunk a segtíségével egy egészséges salátát, de a tárolása okozhat némi fejfájást. Ezzel a módszerrel azonban hosszabb ideig friss marad a zacskós saláta.

A zacskós saláta kényelmes módja az egészséges étkezésnek, hiszen elég feldobni egy friss salátaöntettel, és már kész is a köretünk. Ha azonban nem esszük meg egyből az egész adagot, akkor bizony előfordulhat, hogy már csak fonnyadt és nyálkás leveleket találunk a zacskóban 2-3 nap elteltével. Szerencsére erre is van megoldás.

saláta, zacskós saláta
Így marad sokáig friss a zacskós saláta
Forrás: Shutterstock

A zacskós saláta helyes tárolása

Az élelmiszer-szakértők megosztották azt az "általános szabályt", amelyet mindenkinek követnie kell azért, hogy a leveles zöldségek hosszabb ideig frissek és ropogósak maradjanak. 

A hűtőszekrény hőmérséklete ideális a spenót, a fodros kel és a rukkola frissességének megőrzéséhez, de egy élelmiszerszakértő szerint a zacskós salátalevelek eltarthatóságának meghosszabbítására szolgáló stratégia a szupermarketben kezdődik.

Randy Worobo, a Cornell Egyetem élelmiszer-mikrobiológia professzora azt tanácsolta, hogy a salátaleveleket a vásárlás pillanatában tegyük egy szigetelt hűtőtáskába. Hazautazás során ugyanis a saláta az ideálisnál magasabb hőmérsékletnek van kitéve, a zacskón belül pedig megkezdődik a pára lecsapódása.

A felbontatlan salátát legalább 4 Celsius-fokos hűtőben kell tárolni, így egészen a felbontás pillanatáig friss marad. Felbontása után azonban ajánlatos kivenni a salátaleveleket a zacskóból, hogy megőrizzük az állagukat és az ízüket. 

Ezekkel a trükkökkel akár hat hónapig is eltartható az avokádó

Avokádót már vásárolni sem egyszerű dolog: az egyik túl kemény, tehát éretlen, a másik túl puha. A jó avokádó szeletelhető és akár ki is lehet kanalazni a héjából. Egy gasztroblogger most elárulta, hogyan lehet sokáig frissen tartani ezt a rendkívül tápláló és egészséges élelmiszert. Négy népszerű módszert próbált ki a 646 ezer követővel rendelkező Samira Kazan (a vízben tárolást, a citromlé csöpögtetést, a fagyasztást és a hagymával való együtt tárolást), és megosztotta, melyek váltak be, és melyek nem. Vétek lenne kidobni az avokádót, tanuljuk meg tehát, hogyan tarthatjuk el a legtovább. Íme, a módszerek.

Az avokádó a zöldségek és gyümölcsök szupersztárja. Rendkívül sokféleképpen felhasználható, számos vitamint és tápanyagot tartalmaz, ráadásul nagyon egészséges. Íme, 7 dolog, amiért imádjuk.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.