Ezekkel a trükkökkel akár hat hónapig is eltartható az avokádó

avokádó
Shutterstock -
hack konyhai trükk tárolás avokádó
Avokádót már vásárolni sem egyszerű dolog: az egyik túl kemény, tehát éretlen, a másik túl puha. A jó avokádó szeletelhető és akár ki is lehet kanalazni a héjából. Egy gasztroblogger most elárulta, hogyan lehet sokáig frissen tartani ezt a rendkívül tápláló és egészséges gyümölcsöt.

A TikTokján és Instagramján főként vegán étkezésről posztoló, 646 ezer követővel rendelkező Samira Kazan most megosztotta, hogy melyik az az négy módszer, amelyet kiróbált és elmondta, melyek váltak be és melyek nem. 

1. Tartsuk vízben?  

Ez az avokádótárolási hack régóta terjed a közösségi médiában. A lényege röviden: amikor hazavisszük a gyümölcsöt, tegyük vízbe, ami lelassítja az oxidációt, így elkerülhetjük azt, hogy megbarnuljon. Ez a módszert Kazan is javasolja, ám az egészségügyi szakemberek szerint ez a tárolási trükk nem hogy nem zseniális, hanem egyenesen hátborzongató: ugyanis a víz tökéletes táptalaja a kártékony baktériumok szaporodásához, ami gyomor- és bélfertőzéshez vezethet. Bár egyértelmű, hogy a módszerrel hosszabb ideig friss marad az avokádó, mégse alkalmazzuk. A vízben ázó avokádótól könnyen listeria- és a szalmonellafertőzést kaphatunk.

2. Csöpögtessünk rá citromlevet

Lassíthatja az avokádó megbarnulását, ha citromlevet csöpögtetünk rá és fóliába tesszük. A citrom rengeteg antioxidánst tartalmaz, amelyek lelassítja az oxidációt. E

zt a megoldást nagyon szeretem, napok eltelével is élénkzöld az avokádó

 - mondta Samira. 

Az avokádó a zöldségek és gyümölcsök szupersztárja. Rendkívül sokféleképpen felhasználható, számos vitamint és tápanyagot tartalmaz, ráadásul nagyon egészséges. Íme, 7 dolog, amiért imádjuk.

3. Tároljuk együtt a hagymával

A hagymában olyan anyagok vannak, amelyek megakadályozhatják, hogy az avokádó megbarnuljon. Ehhez a trükkhöz az avokádót egy kis apróra vágott hagymával  teli dobozba kell tennünk. Kazan kipróbálta, és azt állítja, a hack működik, ugyanis a hagyma hosszabb ideig képes frissen tartani az avokádót, de a módszer mégsem tökéletes. 

Az egész hűtő bűzlött a hagymától és az avokádónak sem lett tőle jó íze 

- szögezte le. 

4. Fagyasszuk le! 

Az avokádót számos módon le lehet fagyasztani: egészben, szeletelve, pépesítve vagy pürésítve. Ehhez nem kell semmi más, csak egy vákummal zárható zacskó. Ez nagyszerű módszer, a mélyhűtőből elővett avokádóból kiváló turmixot lehet készíteni. A fagyasztott avokádó körülbelül négy-hat hónapig eláll a fagyasztóban - idézi Kazant az Express


 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.