Egyetlen hozzávalótól lesz ropogós a sült krumpli: a te konyhádban is ott lapul

Fried,Potato,Wedges,With,Dried,Seaweed,And,Salt
DimaBerlin/Shutterstock - Koarakko
hozzávaló recept sült krumpli
A szódabikarbóna rengeteg mindenre felhasználható. Eltávolítja a makacs foltokat, enyhíti a rovarcsípéseket, csillogóvá varázsolja a főzőlapot, süteményeket készítünk vele, sőt még a zöldségeket is alaposan megtisztítja. A ropogós sült krumpli elkészítéséhez is ez az elengedhetetlen hozzávaló.

A szakértő szerint a tökéletes végeredmény érdekében fél teáskanálnyi szódabikarbónát kell adni két liter vízhez. A vízben főzzük meg a sült krumplit, majd előre melegített sütőben süssük ropogósra. A burgonya extra ropogósra sül a szódabikarbónának köszönhetően.

sült krumpli
A szódabikarbóna hozzáadásával garantáltan ropogós lesz sült krumpli
Forrás: Shutterstock

A szódabikarbóna hozzáadásával garantáltan ropogós lesz sült krumpli

Miért olyan fontos a burgonyán lévő keményítő felület létrehozása? Ez a pépes állagú bevonat teszi a burgonyát olyan ropogóssá. Majdnem olyan, mintha panírozás lenne; amikor a szódabikarbónával benvont burgonya a forró sütőbe kerül, a külső réteg szuper ropogós lesz, miközben a burgonya belseje puha és légies marad.

A vaj és a sajt sosem hibázik

Miután a krumplit előfőztük, egy lépéssel tovább visszük a folyamatot olvasztott vaj és a reszelt parmezán sajt hozzáadásával. A burgonyát, vajat és sajtot egy nagy keverőtálba öntjük, majd összekeverjük. Ez segít a ropogós, roppanós külső kialakításában.

Nagyon nem mindegy, hogyan tárolod a burgonyát: akár hónapokig is elállhat

A legtöbben az gondolják, hogy a legjobb, ha a burgonyát zacskóban hazaviszik, és abban tárolják, ám ez nem igaz. Stephaine Booth háztartási szakértő, aki főzési és takarítási tippekre specializálódott, TikTok-videóban mondta el, mit tegyünk, ha azt szeretnénk, hogy sokáig friss legyen a krumpli. A burgonya megfelelő tárolás esetén akár két hónapig is eláll, de ha a körülmények nem ideálisak számára, megpuhul, penészes lesz vagy kicsírázik.

„Ehelyett tartsuk kosárban vagy nyitott tetejű papírzacskóban, lehetőleg sötét helyen, szekrényben, kamrában vagy a pincében" - mondta.

Ugyanígy nem jó az sem, ha a tűzhely melletti szekrénybe tesszük, ott pedig túl meleg van.

Stephanie azt is elmondta, tartsuk távol a burgonyát a fokhagymától, a hagymától, a medvehagymától vagy bármilyen más gyümölcstől és zöldségtől, ugyanis azok etiléngázt bocsátanak ki, amitől a krumpli gyorsabban romlik.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.