A karamellaszósztól és olvasztott fehér csokoládétól kezdve a borsmenta kivonaton és juharszirupon át számos édes módon tehetjük még különlegesebbé a forró csokoládét. Azonban ami igazán bársonyosan krémessé és álomszerűvé varázsolja, az nem más, mint egy bőséges adag édesített sűrített tej. Próbáld ki, és élvezd a tökéletes forró csoki minden ínycsiklandó kortyát.

Forrás: Shutterstock/Vladislav Noseek
Így lesz még krémesebb a forró csoki
A sűrített tej alapja a sima tehéntej, amelyet gondosan felmelegítenek, hogy eltávolítsák belőle a vizet, majd cukrot adnak hozzá, hogy elérjék a gazdag, sűrű állagot. Amikor édességekhez keverjük, páratlan, gazdag alapot biztosít. Például a forró csokoládéba keverve az egyik legnagyobb előnye a sűrített tejnek, hogy javítja az ital textúráját. Ahelyett, hogy túl hígnak vagy ízetlennek tűnne, a sűrített tej gazdag állagot ad, amely minden korty során beborítja az ízlelőbimbókat. Az édes íze tökéletesen kiegyensúlyozott, se nem túl enyhe, se nem túl édes, így teljes mértékben élvezhetjük a csokoládé mélységét anélkül, hogy extra cukorra lenne szükség. A sűrített tej könnyedén varázsolja elérhetővé a forró csokoládé készítését. Megszünteti a házi szirupok készítésének és a tejszín-cukor arányok megfelelő beállításának bonyolultságát. Csak keverj bele egy-két evőkanál sűrített tejet meleg tejbe kakaóporral, és figyeld, ahogy sima, egységes keverékké alakul. A sűrített tej szépsége a sokoldalúságában rejlik, lehetővé téve a végtelen forró csoki variációkat.
Az alapvetően karamellás, vajas ízét fokozhatjuk egy csipetnyi fahéjjal, cayenne borssal vagy egy kis vaníliával. Elegáns megjelenéshez koronázd meg a bögréd egy adag felvert tejszínhabbal, mini pillecukorra.
Magas cukortartalmának köszönhetően (körülbelül 55%) a sűrített tej hosszú eltarthatóságú, ha megfelelően tároljuk. Ajánlott, hogy a felbontott konzervet egy héten belül felhasználjuk. A sűrített tej a forró csokoládét egyszerűen finomról szenzációssá emeli. Ráadásul a csokoládé jótékony hatásait tudományos kutatások is alátámasztják.
Az étcsokoládé, különösen a magas kakaótartalmú változat fogyasztása az élvezeti értéke mellett számos jótékony hatással is rendelkezik. Segíthet a vérkeringés javításában és a vérnyomás csökkentésében, csökkentheti a szívbetegségek kockázatát, javíthatja az agyműködést , továbbá az étcsokoládé tele van olyan szerves vegyületekkel, amelyek antioxidánsként működnek, például polifenolokkal és flavonoidokkal.
Ezek a cikkek is érdekelhetnek:


