Zselé muffin vagy zselétorta? Így őrizheted meg az alakod, ezekkel a ruganyos süteményekkel

A TikTok új hóbortja nem más, mint egy remegő, színes, csillogó desszert, amitől még a legszigorúbb diétázók is elérzékenyülnek. Zselé muffin, zselétorta, vagyis a „boing-boing cake”. És mi a legjobb az egészben? Nemcsak vicces, hanem kifejezetten jót is tesz az alakunknak.
A zselés muffin nemegy cukros kísértés, hanem egy alacsony kalóriás, magas fehérjetartalmú desszert. Főleg, ha megfelelően készíted. A főszereplő ugyanis a zselatin, ami tele van kollagénnel – ez pedig nemcsak a bőrt simítja ki, de az ízületeknek, körmöknek és hajnak is a legjobb barátja.
A TikTokon Claire Sawa szinte laboratóriumi precizitással mutatja be, hogyan készül a tökéletes „boing boing cake”:
Az eredmény egy olyan süti, ami:
Mindkettő. És egyik sem. Claire szerint kezdőként a szilikonos muffinformában a legjobb elkészíteni, mert nem ragad bele és könnyű adagolni. A masszát víz, zselatin, tej vagy növényi tej, édesítő és ízesítők keverékéből készíti, amit színezékkel vagy valódi gyümölccsel is lehet turbózni. A hűtőben megdermed, és kész is.
Ha tortát készítenél, csak egy nagyobb formára van szükség – az állag ugyanaz, a hatás viszont „szülinapi wow”.
Viszont azt tudni kell, hogy egy desszert önmagában nem fog fogyasztani – de kalóriaszegény alternatívaként működik. Ha este rágcsálnál valamit, de már nem fér bele a brownie, egy ilyen zselémuffin pont jól jön: nemcsak kevesebb kalória, de a kollagén még az éjszakai regenerálódásban is segít. Ráadásul az állaga miatt lassabban eszed meg, így az agyadnak is több ideje van érzékelni a jóllakottságot. Igen, a zselé trükközik az elménkkel is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.