Így készíts bőrbarát pumpkin spice lattét - RECEPT

Shutterstock - Miljan Zivkovic
recept Pumpkin Spice Latte kávé
Az ősz hivatalos itala visszatért, de most nem kalóriákkal dúsítva, hanem egy diétakompatibilis, bőrbarát verzióval. Íme a pumpkin spice latte kalóriabarát változatban!

Ősz = pumpkin spice latte. Pont. A gond csak az, hogy a kávézós verzió gyakran annyi cukrot tartalmaz, hogy a bőröd és a diétád egyszerre adja be a felmondólevelet. Pattanások, kalóriatöbblet és cukormámor helyett viszont van egy jobb megoldásunk: a PSL otthon is elkészíthető, ráadásul bűntudat nélkül.

Pumpkin Spice latte
A pumpkin spice latte az ősz legnépszerűbb itala. 
Forrás: Universal Images Group Editorial

Ez a pumpkin spice latte recept nem hízlal, sőt még a bőröd is imádni fogja

Bye-bye cukor, hello glow – Kezdjük az alapoknál. A titok az édesítésben rejlik. És nem, nem kell egy ízetlen löttyel beérned. Használd inkább az eritritet, steviát vagy datolya szirupot. Ezek nullakalóriásak, nem dobják meg az inzulinszintedet, és a bőröd sem fog tőlük kiborulni. Magyarul: megvan az édes élmény, mínusz a bőrproblémák.

Tej, de okosabban – A másik lépés: hagyd a tehéntejet, és válts mandula- vagy zabtejre. Sokkal kevesebb kalória, mégis krémes állag, és ráadásul a laktózérzékenyek is simán élvezhetik. Ha épp kalóriadeficitben vagy, ez az a pont, ahol szó szerint megmented magad a „nem fér bele” érzéstől.

A fűszerek varázsa – A pumpkin spice titkos fegyvere még mindig a fűszerkeverék: fahéj, gyömbér, szerecsendió és szegfűszeg. Ezek nemcsak illatban és ízben teszik full őszi hangulatúvá a kávédat, hanem tele vannak antioxidánsokkal is. Minden korty egy mini szépségshot.

Miért bőrbarát?

Mert a kevesebb cukor = kevesebb gyulladás, kevesebb pattanás. A növényi tejek és az édesítők stabilabban tartják a vércukorszintet, így a hormonháztartásod és a bőröd is hálás lesz. Ez az ital konkrétan a glow up kávés változata.

Recept – Bőrbarát, kalóriabarát pumpkin spice latte

Hozzávalók (1 adaghoz):

  • 200 ml növényi tej (mandula- vagy zabtej)
  • 1 erős eszpresszó (kb. 50 ml)
  • 2 tk sütőtökpüré
  • ½ tk fahéj
  • ¼ tk gyömbér
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 csipet szegfűszeg
  • 1 tk eritrit / stevia / datolya szirup édesítő
  • opcionálisan cukormentes tejszínhab a tetejére

Elkészítés:

Melegítsd fel a növényi tejet, majd keverd hozzá a sütőtökpürét, fűszereket és édesítőt. Habosítsd fel tejhabosítóval vagy simán kézi habverővel. Öntsd bele az eszpresszót. Tedd rá a cukormentes tejszínhabot, szórd meg fahéjjal, és készen is van. Majd posztolj róla egy képet, és várd a „hol szerezted?!” üzeneteket.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.