Ezzel a bolognai spagetti recepttel minden pasi azonnal beléd fog zúgni – Egy Michelin-csillagos séf receptje

Van egy étel, amivel garantáltan le lehet venni a férfiakat a lábukról, hiszen egyszerre húsos, ízletes és elég könnyű ahhoz, hogy a randi akár izgalmasabb fordulat vehessen. Ez pedig nem más, mint a bolognai spagetti. Illata már messziről hívogat, az íze pedig maga a tökély, főleg, ha nem a szokásos, gyors hétköznapi verzióról beszélünk, hanem arról a receptúráról, amit egy Michelin-csillagos séf osztott meg a nagyvilággal. Ez a bolognai recept ugyanis nem csupán egy egyszerű tésztaétel, maga a temperamentumos szerelem íze.
A Michelin-csillagos séf, Paul Foster mindenkit meglepett, amikor TikTok oldalán elárulta, mitől olyan különleges az ő bolognai szósza. Mint említi, nem igazán lehet beszélni eredeti bolognai receptről, hiszen az 1800-as évek óta Olaszországban és a világ más vidékein is kialakultak a saját változatok. Állítása szerint a jó bolognai titka a főzési időben és egy plusz hozzávalóban keresendő.
A séf szerint a legtöbben ott hibázunk, hogy túl gyorsan akarjuk elkészíteni a ragut. Miután minden összetevő az edénybe került, legalább három órán át kell főzni, hogy sűrű, szaftos végeredményt kapjunk, és az ízek is megfelelően összeérjenek. Természetesen ehhez jön még az ő titkos összetevője, egy kevés tej. Igen, jól olvastad! A főzés végén egy kevés tejet kell a húsos alaphoz önteni, amitől nemcsak selymesebb és gazdagabb lesz, de a paradicsom savassága is enyhül. Ez az apró trükk az, amitől az eredeti bolognai spagetti olyan kifinomult, hogy akár az első randin is be lehet vetni.
Az alapot a finomra vágott hagyma, répa, zeller, kakukkfű és fokhagyma lassú dinsztelésével kezdd, amit csipet sóval és borssal ízesítesz. Mielőtt megbarnulnának, 3-4 perc után vedd ki őket a serpenyőből. Ezután jöhet a hús, amit addig piríts, amíg szép színt kap. Öntsd rá a bort, majd mehet hozzá a paradicsompüré, a zöldséges keverék, a paradicsomkonzerv és a húsleves alaplé. Főzd 2-3 órán át alacsony lángon, időnként megkeverve. Amikor a hús puha és az állag kellően sűrű, jöhet bele a tej. Egy kis keverés után pedig al dente tésztával már tálalhatod is. A tetejére reszelj parmezánt, díszítésnek pedig használj pár friss bazsalikomlevelet. Ettől a fogástól garantáltan el fog olvadni a pasid!
Mi a különbség a milánói és a bolognai között?
Sokan keverik a két ételt, pedig nagy különbség van köztük. A paradicsomos ragú hasonló minkét tésztaétel esetén, de míg a bolognai spagettibe darált hús kerül és hosszan kell főzni, addig a milánói makaróniban sonka és gomba van. Emiatt ez utóbbi sokkal gyorsabban készíthető el, hiszen nem kell órákon át főzni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.